Foto: Starsport
Foto: Starsport

Japanac iz Crne Gore prvo pojačanje Voždovca

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.06.22. | 12:10

Zmajevi angažovali azijskog vezistu

Dan posle promocije Nebojše Jandrića za šefa stručnog štaba Voždovca u Zaplanjsku ulicu stiglo je i prvo pojačanje i to Japanac Arihiro Sentoku. Vezni fudbaler koji je u Srbiju stigao iz Podgorice, u Crnoj Gori je proveo prethodnih pet godina gde je branio boje i Koma, a sa Zmajevima je potpisao trogodišnji ugovor.

Izabrane vesti

"Fudbal u Japanu totalno je drugačiji, te sam želeo da se oprobam u Evropi i tako sam došao do Crne Gore. Transfer u Voždovac je veliki iskorak, liga je kvalitetnija i želim da to iskoristim kao odskočnu dasku. Ofanzivan sam igrač, želim da upišem što više asistencija i golova, kao i da ove sezone izborimo plasman u evropska takmičenja", rekao je 23-godišnji fudbaler.

Sentoku je tokom boravka u Crnoj Gori naučio i jezik, te će mu komunikacija na srpskom olakšati i prilagođavanje. Takođe, pri adaptaciji će značajnu ulogu imati i crnogorski reprezentativac Miloš Milović sa kojim je novajlija u redovima Voždovca već sarađivao.

"Učio sam jezik sam, čitao sam dnevnu štampu i knjige, da bih što pre savladao srpski. Svakoga dana sam pričao sa saigračima, ako mi nešto nije jasno odmah tražim da mi prevedu i korak po korak sada mogu da komuniciram bez problema. U Podgorici sam igrao sa Milom, tako da će mi biti lakše da se uklopim".

Zadovoljstvo zbog uspostavljene saradnje ostakao je i direktor Voždovca Miloš Mirković.

"Iako dolazi sa drugog kontinenta, ne sumnjam da će se Sentoku lako uklopiti s obzirom na godine provedene u Podgorici i poznavanje jezika. Pored njegovih fudbalskih kvaliteta, to je takođe igralo veliku ulogu u odluci da mu ponudimo ugovor. Drago mi je što je među prvima stigao u klub i što će imati prilike da se dokazuje novom stručnom štabu tokom celog pripremnog perioda i da pokaže svoje kvalitete na prijateljskim utakmicama koje slede", rekao je Mirković.



tagovi

fk voždovacPodgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara