Mauro Ikardi (©Reuters)
Mauro Ikardi (©Reuters)

Jang Bojs u komi, Galata ne ispada od Švajcaraca, da li je ovo zicer za velikana s Bosfora?

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.08.24. | 09:25

Sve je na strani turskog prvaka u dvomeču plej-ofa za Ligu šampiona protiv tima koji nije osetio slast pobede u domaćem prvenstvu. Prvih 90 minuta večeras (21.00) na Vankdorfu u Bernu

Jang Bojs ili Galatasaraj, mesta u redizajniranoj Ligi šampiona sa 36 klubova ima samo za jedan klub. Najbolji turski tim u poslednje dve sezone je veliki favorit. Ekipa iz Berna ima košmarni početak sezone u Superligi Švajcarske, dva boda iz pet kola i pretposlednje mesto.

Šta se dogodilo sa Mladim momcima? Prošle sezone su dominantno osvojili titulu u šampionatu Sajdžija, bili bolji i od Crvene zvezde u grupnoj fazi evroelite. Šampionski tim nije se mnogo menjao, ali ne ide sa novim strategom Patrikom Rahmenom kome se već drma klupa iako je početkom jula stigao na kormilo stadiona Vankdorf i nasledio Rafaela Vikija.

Izabrane vesti

Galata je krenula užasno porazom u Superkupu Turske od Bešiktaša (0:5) u Istanbulu, ali je dobila dva uvodna meča u domaćem prvensvu protiv Hataja i Konje, pa sa optimizmom putuje večeras (21.00) u Bern u prvom meču plej-ofa.

21.00: (4,25) Jang Bojs (3,65) Galatasaraj (2,00)

Lavove na klupe neće predvoditi trener Okan Buruk koji je imao suspenzije i za večerašnji duel, ali i za revanš u Istanbulu. Iako sa ekipom nije otišao reprezentativac Turske Bariš Alper Jilmaz zbog trovanja hranom i stomačnih problema, napadač je privatnom avionom otputovao u Bern i biće u konkurenciji za tim. Kan Ajhan je van stroja zbog suspenzije, dok je povređen Kolumbijac Davinson Sančez. Takođe, nema u timu ni Engleza Vilferda Zahe koji želi da napusti tim. Nije igrao protiv Hataja i Konje i šampionatu i u finšu prelaznog roka bi mogao da se vrati u Kristal Palas, iz koga je prošlog leta stigao u velikana, ali se nije najbolje snašao u redovima turskog šampiona.

Galatasaraj ima iskusan sastav, uglavnom su u timu fudbaleri sa 30+ godina. Mauro Ikardi je najbolji strelac tima, Dris Mertens, Hakim Ziješ i Kerem Akturkoglu biće iza Argentinca, dok će u timu biti i dva velika pojačanje ovog leta, Sara iz Noriča i Jelert iz Kopenhagena. Belgijanac Mišu Batšuaiji biće džoker s klupe.

Turski tim želi da se plasira 18. put u istoriji u grupnu fazu Lige šampiona, dok Jang Bojs želi drugi godinu uzastopno da se dokopa evroelite.

Galatasaaj prvi put igra sa Jang Bojsom, ali je eliminisao svih šest švajcarskih timova u evropskim kupovima. Lavovima prijaju Sajdžije, imaju najviše pobeda u Evropi upravo protiv ekipa iz ove zemlje, čak 11. Krilo Kerem Akturkoglu, koji je ostao u Istanbulu iako je bio na pragu Spartaka iz Moskve, dao je šest golova i imao šest asistencija u evropskim kupovima od dolaska u klub pre četiri godine.

Jang Bojs je očajan u šampionatu, ali je za vikend u Kupu Švajcarske pobedio niželigaša Prints Nendaza sa 10:0 i napravio dobru uvertiru pred dolazak Galatasaraja. Zna se da Turaka ima mnogo u Švajcarskoj, pa ćemo videti da li će tribine sa budu obojeno u boje domaćeg tima žuto-crne ili će i gosti sa Bosfora imati veliku podršku zemljaka.

21.00: (1,67) Midtjiland (3,70) Slovan Bratislava (5,50)

Silver Žanvula dobiće prednost u napadu u odnosu na iskusnog Sedrika Itena. Meščak Elija pretiće s krila, dok će Srbin sa švajcarskim pasošem Filip Ugrinić da ima ulogu dirigenta na sredini terena. Zbog povreda van stroja za domaćina su Benito, Konte i Jarko, roviti su Imeri i Lakomi, ali se očekuje da budu u konkurenciji za tim.

PLEJ-OF ZA LIGU ŠAMPIONA (PRVI MEČEVI)

Utorak

Bode Glimt – Crvena zvezda 2:1 (0:0)

/Bjortuft 52, Matata 62 – Mimović 75/

Dinamo Zagreb – Karabag 3:0 (1:0)

/Pjaca 29, Kulenović 75, 80/

Lil – Slavija Prag 2:0 (0:0)

/Dejvid 52, Žegrova 76/

Sreda

21.00: (2,95) Dinamo Kijev (3,45) Salcburg (2,35)

21.00: (2,40) Malme (3,40) Sparta Prag (2,95)

21.00: (1,67) Midtjiland (3,70) Slovan Bratislava (5,50)

21.00: (4,25) Jang Bojs (3,65) Galatasaraj (2,00)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Liga šampionaGalatasarajJang BojsMauro Ikardi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara