©Reuters
©Reuters

Jamal daje golove kakve je Mesi nekada, Levandovski promašivao sve što je mogao, pa skratio muke (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.08.24. | 21:02

Barsin vunderkind u EURO modu, ali je Poljak ponovo morao da spašava

Spektakularan je igrač Lamin Jamal. Ako je neko i sumnjao u to, prethodno Evropsko prvenstvo je sasulo istinu u lice svim "nevernim Tomama". Sve što od ove sezone 17-godišnjak bude radio biće pod najvećom mogućom prismotrom sportske javnosti, jer takav kalibar se rađa jednom za deceniju. Tamo gde je stao u Nemačkoj, Jamal je nastavio na Monžuiku. Navijači na Olimpijskom stadionu imali su prilike da posmatraju nešto poput onoga što je Lionel Mesi radio na Kamp Nou. Prihvatilo je Barsino čudo od deteta loptu na 20 metara, napravilo dva koraka udesno, odapnulo projektil kakav se ne brani i dovelo Blaugranu u vođstvo.

Nije to bilo dovoljno Barsi za tri boda, pošto je Atletik Bilbao izjednačio golom iz penala u finišu prvog poluvremena, ali je onda drugo poluvreme pripalo Robertu Levandovskom. Ispromašivao se Poljak do tog 75. minuta, hitao ka ulozi tragičara, ali je na 15 minuta pred kraj još jednom pokazao zašto je i sa 36 godina među nekoliko najboljih devetki svetskog fudbala. Barsa je trijumfovala protiv Baska 2:1 (1:1) i došla do učinka od maksimalnih šest bodova iz dva kola Primere.

Izabrane vesti

Nije Barselona dočekala duel sa uvek neugodnim Baskima u dobrom tonu. Van terena je sve krenulo nizbrdo. Dani Olmo ponovo nije mogao da bude registrovan, jedan od najboljih igrača Ilkaj Gundogan je pušten natrag u Mančester Siti, a na sve se nadovezao i odlazak Vitora Rokea na pozajmicu, oličenja Barsinih transfer promašaja. Nije Hansi Flik još mnogo toga u igri posložio po svojoj meri, nije ni mogao iz raznoraznih razloga, ali je individualni kvalitet dvojice najvećih zvezda tima "porodio" Barsi tri boda iz obe utakmice u dosadašnjem toku sezone.

Lamin Jamal je krenuo silovito u sudar sa crveno-belima i već je u 24. minutu demonstrirao sve ono što ga odvaja od drugih momaka rođenih 2007. godine. Prijem lopte, mogućnost da iz dva koraka izbori sebi prostor za udarac i filigranska završnica uz torpedo u nogama, poezija u pokretu kakva u dobroj meri stvarno podseća na Mesija, i to nije šala.

Nesmotrenost Paua Kubarsija i start na protivinika koji nije mogao da rezultuje bilo čim drugim osim penala za Bilbao, doneo je Barsi nepotrebne probleme. Sanset je realizova jedanaesterac u 42. minutu i ponovo uveo Katalonce u problem. Nije ni protiv Valensije Barsa blistala, ali je u drugom poluvremenu slomila protivnika, nešto slično ponovilo se i protiv Bilbaa. Jeste klub sa San Mamesa izdržao nešto duže, ali samo zato što se Barsa ispromašivala. Levandovski je pogađao i stativu i golmana Aleksa Padilju, ali je na kraju izašao kao pobednik, kada se našao na pravom mestu i pospremio loptu u nebranjenu mrežu. Kao nagrada za sav trud koji je Poljak iskazao do tog momenta utakmice.

PRIMERA – 2. KOLO

Petak

Selta - Valensija 3:1 (2:1)

/Mingeza 23, Aspas 28, Beltran 60 - Lopes 14/

Sevilja – Viljareal 1:2 (1:1)

/Lukebakio 45+6 – Dandžuma 2, Perez 90+5/

Subota

Osasuna - Majorka 1:0 (0:0)

/Garsija Santos 55/

Barselona - Atletik Bilbao 2:1

/Jamal 24, Levandovski 75 - Sanset 42/

21.30: (2,55) Hetafe (3,15) Rajo Valjekano (3,20)

21.30: (3,50) Espanjol (3,10) Sosijedad (2,25)

Nedelja

17.00: (1,18) Real Madrid (7,25) Valjadolid (15,0)

19.00: (2,35) Leganes (3,10) Las Palmas (3,30)

19.15: (2,55) Alaves (3,20) Betis (3,15)

21.30: (1,63) Atletiko Madrid (3,90) Đirona (5,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BarselonaAtletik BilbaoLamin JamalRobert Levandovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara