Aleksej Mirančuk (© Reuters)
Aleksej Mirančuk (© Reuters)

Jalovo bez Dzjube: Ruska stvaraju šanse, ali ne umeju da daju gol

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.11.20. | 20:10

Problemi za Čerčesova, čovek koji je izbacio Partizan iz Evrope presudio i Bosancima

U septembru su mnogi bili spremni da kažu kako je to procvat ruskog fudbala. Po tri gola dala je selekcija Stanislava Čerčesova Srbiji u Moskvi i Mađarskoj u Budimpešti, da bi posle tog rafala stala. Prošlog meseca bila je neubedljiva (poraz od Švedske u pripremnom i dva remija u takmičarskim mečevima, uz tek dva pogotka za 270 minuta), da bi sterilnost došla do izražaja i u Kišinjevu, na poslednjoj kontrolnoj stanici pred nastavak Lige nacija.

Odigrali su Rusi samo 0:0 sa Moldavijom i pokazali slabosti koje bi naredne srede na stadionu „Rajko Mitić“ mogao da iskoristi naš državni tim, u pokušaju da se pomeri sa poslednjeg mesta tabele Grupe 3 B divizije, uz napomenu da prethodno gostujemo severnim susedima.

Izabrane vesti

Jedan od razloga jalovosti Zbornaja komande leži u činjenici da je otpisan vođa navale, Artjom Dzjuba posle neprikladnog snimka koji je ugledao svetlost dana. A bez prvotimca Zenita tim Stanislava Čerčesova nije isti. Pogotovo što je Fjodor Smolov povređen, kao najistureniji počeo je Fedor Čalov, mada ni mlada zvezda moskovskog CSKA nije uspela da pronađe put do mreže. Iako je baš Čalov propustio najbolju šansu za goste još u prvom delu. Imali su prilike Fomin, Aleksej Mirančuk je u nastavku tukao iz slobodnjaka u prečku, zicer se ukazao Spartakovom Aleksandru Sobolevu, pa Danilu Fominu i na kraju – ništa.

Rusi su igrali u formaciji 4-3-2: Giljerme – Karavaev, Divejev, Džikija, Žirkov – Kuzjajev, Fomin, Al. Mirančuk – Jponov, Čalov, Čerišev. U drugom poluvremenu šansu su dobili: Kučaev, Obljakov, Sobolev, Mostovoj, An. Mirančuk, Kudriašpov.

U nastavku novembarske misije Baćuške 15. novembra gostuju Turskoj u Istanbulu, dok ciklus Lige nacija završavaju u Beogradu, okršajem sa našom reprezentacijom 18. novembra od 20.45.

Kontrolni susret igrali su još Bosna i Hercegovina i Iran, a azijska selekcija je, pomalo iznenađujuće, slavila u Sarajevu 2:0. U ne baš kvalitetnoj predstavi goste je ka pobedi poveo Kaveh Rezai, krilni napadač Šarlroe, letošnji dželat Partizana u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ Rezai je pogodio u prvom minutu drugog dela, da bi selekciju Dušana Bajevića dotukao Mahdi Gaedi u nadoknadi.



tagovi

fudbalska reprezentacija Rusijereprezentacija Bosne i HercegovineStanislav Čerčesov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara