Jaja Ture počinje trenersku karijeru

Vreme čitanja: 1min | čet. 11.02.21. | 09:30

Nekada jedan od najboljih vezista sveta dobio posao u Olimpiku iz Donjecka

Kao igrač je bio daleko iznad proseka, ali pred Jaja Tureom je sada novi fudbalski život. Godinu dana posle okončanja igračke karijere, nekada jedan od najboljih vezista na svetu, vratio se fudbalu. I počeo trenersku karijeru. On će biti jedan od članova stručnog štaba Olimpika iz Donjecka, zvanično je saopštio taj klub.

Reč je o timu koji je nedavno bio bolji od TSC-a na pripremama u Beleku i zauzima sedmu poziciju na tabeli ukrajinskog prvenstva. Šef stručnog štaba Olimpika je Ukrajinac Igor Klimoski, a Jaja Ture je dobio šansu da bude deo njegovog tima zbog neizbrisivog traga koji je ostavio u ukrajinskom fudbalu.

Izabrane vesti

Dve godine je Jaja Ture branio boje Metalurga iz Donjecka i baš tamo nagovestio veliki potencijal. Kasnije ga je put odveo u Olimpijakos, a vrhunac karijere predstavljao je period u Barseloni i Mančester Sitiju. Profesionalni put završio je u Kini, gde je do prošle godine branio boje Đingdaoa.

Tokom karijere Jaja Ture je osvojio 14 trofeja. Letos je imao ponudu engleskog četvrtoligaša, ali je ostao odlučan u nameri da završi profesionalnu karijeru.


tagovi

Jaja Ture

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara