Jahanbaš otvorio 2020. strašnim makazicama! Neka ovo bude uvod u spektakularnu godinu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.01.20. | 15:25

Cezar Aspilikueta prvi strelac u Premijer ligi u 2020, ali se Iranac proslavio na majstorski način, čime je doneo bod Brajtonu! Aston Vila slavila na Turf Muru, ali opet je u fokusu VAR sistem zbog milimetarskog ofsajda Veslija

Možda neće biti najlepši na kraju godine koja tek broji prve sate, ali neka spektakularni gol Alireze Jahanbaša bude uvod u spektakularnu 2020. godinu ispunjenu fantastičnim golovima! Godinu i po dana bilo je potrebno Alirezi Jahanbašu da postigne prvenac u Premijer ligi i dresu Brajtona, a sada je u razmaku od četiri dana mrežu tresao dva puta! Prvo je overio trijumf protiv Bornmuta, da bi onda majstorskim makazicama obezbedio bod protiv Čelsija koji je dominirao terenom više od sat vremena, ali na kraju ostao kratak za dva boda - 1:1 (0:1).

Dok celo Ostrvo čeka večerašnji derbi posrnulih velikana na Emirejtsu, fudbalski romantici dobili su razlog više da uživaju u ranom popodnevnom programu koji je obeležio Iranac golom da se podmažu dizne za nastavak dana, ali i sezone. Džaba Čelsiju to što je gazio Brajton na Ameksu više od sat vremena, kada je samo jedan trenutak nepažnje kompletne odbrane doveo do toga da Jahanbaš postane heroj Brajtona i neko čiji će se pogodak sigurno vrteti na reklamnim špicama u narednim mesecima, a verovatno i na zalasku 2020. godine. Verovatno su i navijači Čelsija ustali da aplauzom isprate potez Jahanbaša, koji Kepa Arizabalaga ne bi mogao da zaustavi ni iz deset pokušaja. Ali, Španac tu ništa nije kriv. Iranac je ostao sam kao duh na penalu i dobio je priliku kakva nije smela da se propusti. Kepa je ostao ukopan, ali je 80.000.000 evra plaćeni čuvar mreže samo nekoliko trenutaka kasnije sačuvao bod Čelsiju pošto je odbranio zicer Nilu Mopeju koji verovatno ni sam ne zna kako nije iskoristio šansu da postane apsolutni heroj Ameksa uz Jahanbaša.

Izabrane vesti

Pored Jahanbašove golčine ostaće zapisano da je prvi premijerligaški gol u 2020. delo Cezara Aspilikuete. Čelsijev kapiten uspeo je da matira Meta Rajana već u 10. minutu utakmice i tako potvrdi dominaciju Plavaca koja je ipak ostala na samo tom jednom golu. I tada je sreća odigrala veliku ulogu, pošto je Aspilikueta do lopte stigao posle nekoliko odbitaka u kaznenom prostoru, da bi onda zakucao istu bez opasnosti da je u ofsajd poziciji.

Nastavio je Čelsi da dominira terenom u narednim minutima, ali bez daljeg uspeha. I, kako to nepisana pravila govore, Čelsi je na kraju bio kažnjen za sve greške i propuštene šanse. Nije ni Brajton bio toliko loš, pogotovo se dobro nosio s favorizovanim rivalom u drugom poluvremenu, što je ipak dalo rezultat.

Evidentno je da Frenk Lampard u poslednje vreme ima problema da pronađe adekvatnu startnu postavu i da još luta dosta, pogotovo kada su u pitanju odbrana i vezni red. I ovog puta Lampard je rotirao dosta pa je tako u startnu postavu kraj desne aut linije vratio Risa Džejmsa, dok je levo poslao Aspilikuetu. Ridiger i Zuma ponovo su bili u srcu odbrane, a ispred njih Kante i Žoržinjo činili su napadački tandem, dok je Kristijan Pulišić posle manjih problema sa povredom uskočio u prvi tim i bio solidan. Ipak, nedovoljno za Čelsi.

Važnu pobedu u gostima ostvarila je Aston Vila na Turf Muru protiv Barnlija gde je konačni rezultat glasio – 2:1 (2:0).

Vila je 80 odsto posla odradila u prvom delu utakmice, kada su Vesli i Džek Griliš pogodili u metu, dok je dramu i neizvesnost u završnih deset minuta utakmice bez nadoknade doneo Kris Vud. Ipak, Lavovi su uspeli da izdrže i odu kući sa celim plenom koji im garantuje trenutni beg iz opasne zone.

Senku na utakmicu i konačni rezultat donekle je bacio VAR sistem koji je ponovo "briljirao" tako da je izazvao ozbiljnu polemiku u javnosti. Naime, Grilišu je u 12. minutu bio poništen gol zato što je Vesli petom bio u nedozvoljenoj poziciji, iako je bio okrenut leđima golu. Napisali smo to i pre nekoliko dana, sada samo ponavljamo - pravila ovog sistema treba menjati, pod hitno! 

PREMIJER LIGA - 21. KOLO

Sreda
Barnli - Aston Vila 1:2 (0:2)
/Vud 80 – Vesli 27, Griliš 41/

Brajton - Čelsi 1:1 (0:1)
/Jahanbaš 85 - Aspilikueta 10/

16.00: (5,50) Njukasl (3,90) Lester (1,63)
16.00: (3,25) Sautempton (3,45) Totenhem (2,20)
16.00: (2,95) Votford (3,25) Vulverhempton (2,45)
18.30: (1,33) Mančester Siti (5,40) Everton (8,50)
18.30: (2,55) Norič (3,20) Kristal Palas (2,85)
18.30: (2,10) Vest Hem (3,45) Bornmut (3,50)
21.00: (2,65) Arsenal (3,30) Mančester Junajted (2,65)

Četvrtak
21.00: (1,33) Liverpul (5,20) Šefild Junajted (9,00)

*** kvote su podložne promenama

Foto: reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara