Nusair Mazraui (©AFP)
Nusair Mazraui (©AFP)

Izraelsko-palestinski sukob u svlačionici Bajerna: Političari traže da Mazraui bude proteran iz Nemačke

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.10.23. | 11:41

Politika i sport, ko kaže da se ne mešaju?

Politici nije mesto u sportu, slušali smo celog života i svaki put na teži način naučili – nije to baš tako kako su nam pričali. Samo što uglavnom nismo o tome slušali na primerima nemačkih klubova u kojima se uglavnom jasno zna ko šta radi. Sve dok nije počeo rat Izraela i Palestine. I dok se on nije prelio i na Bajernovu svlačionicu.

U njoj, između ostalih, Izraelac Danijel Perec

Izabrane vesti

Moje srce je uz sve ljude. Ostanite jaki i čuvajte se. Prebrodićemo i ovo”.

U njoj takođe i Nusair Mazraui, Marokanac, Arapin.

A ti nikako ne misli da Alah ne motri na ono što rade nepravedni! On im samo pušta do Dana kada će im oči ostati otvorene”.

I naravno, Mazraui je morao da se pravda, jer u Nemačkoj je javnost većinski na strani Izraela.

Prvo bih voleo da kažem da sam razočaran što uopšte moram da objašnjavam zašta se zalažem. Ubijaju na hiljade nevinih ljudi. Ja sam za mir i pravdu na ovom svetu. Uvek ću biti protiv svake vrste terorizma, mržnje i nasilja. I uvek sam bio… Ovde se ne radi o onome šta mislim ja ili ti, nevine ubijaju svaki dan i imamo konflikt koji se otrgao kontroli. Svi treba da budemo protiv toga. To nije humano”, rekao je Mazraui za Bild i za kraj dodao da nikada nije hteo nikoga da uvredi.

Međutim, ono što Mazraui nije uradio jeste to što nije pomenuo Hamas, već je samo izjednačio izraelsku reakciju sa prvim napadom iz Palestine, a to u Nemačkoj nije dovoljno. Pa je tako Johanes Štajniger, poslanik Bundestaga ispred stranke CDU, podsetio da je najdugovečniji predsednik u istoriji Bajerna bio Kurt Landauer, koji bi verovatno i duže obavljao tu funkciju da nije morao da kao Jevrejin beži od nacista. Zbog toga…

Dragi Bajerne: izbaci ga odmah. Štaviše, neka država iskoristi sve mogućnosti da ga protera iz Nemačke”, napisao je Landauer na društvenoj mreži “X”.

Sličan stav ima i njegov partijski kolega Kristof Plos.

Nadam se da je Bajern izvukao zaključke. Za one koji opravdavaju Hamasove užasne terorističke napade na Izrael nema mesta u Nemačkoj”.

Realnost kaže da ni to baš nije sasvim tačno, dovoljno je samo videti proteste na ulicama nemačkih gradova. Nažalost, u ovakvim situacijama ljudi sa svih strana često govore vrele glave. Ponekad čak tako i delaju, a to je najgore od svega.


tagovi

Nusair MazrauiDanijel PerecBajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara