©MN Press
©MN Press

Izraelski milijarder stigao u Tel Aviv i prva želja mu je - Milan Makarić

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.07.24. | 15:36

Napadač u pregovorima sa Hapoelom koji će posle ispadanja iz elite pokušati da se vrati na stabilne noge

Posle tri godine pod ugovorom sa Olborgom Milan Makarić je kao slobodan igrač u potrazi za novim angažmanom, a kako tvrdi izraelski One napadač je u pregovorima sa Hapoel Tel Avivom.

Nekadašnji centarfor Vojvodine, Spartaka, OFK Bačke, Radničkog iz Niša i Radnika, tokom tri sezone u danskom klubu zabeležio je 41 utakmicu i postigao 11 golova, međutim deo ugovora odradio je na pozajmicama u Radniku i Borcu iz Banjaluke.

Izabrane vesti

Član Banjalučana bio je tokom prethodne sezone, te je minute upisao na 29 susreta tokom kojih je postigao četiri gola i sa saigračima se okitio šampionskim lovorikama.

Potencijalno, nova misija za Novosađanina rođenog 1995. godine bila bi znatno drugačija od borbe za šampionsku krunu s obzirom na to da da jedan od najstarijih i najvećih klubova u Izraelu prolazi kroz tranzicioni period posle najgore sezone godinama unazad.

Finansijska kriza koja je pogodila Hapoel Tel Aviv uticala je da klub tokom sezone 2022/2023, promeni vlasnika i da na čelo stigne Mincberg grupa na čelu sa Dejvidom Mincbergom, američkim advokatom i biznismenom. Ipak, novi vlasnici nisu pronašli recept za postavljanje kluba na čvrste temelje, naprotiv pod njihovom komandom klub je ispao iz elite, tek treći put u bogatoj istoriji, pa su posle samo godinu dana prepustili kormilo Edmondu Safri.

Izraelski milijarder, član jedne od najbogatijih jevrejskih porodca na svetu, u julu 2024. godine otkupio je klub i pokrenuo projekat njegovog povratka na staze stare slave, a jedna od prvih investicija na putu do ozdravljenja mogla bi da bude upravo angažman srpskog napadača.

Makarić je i u prethodnom periodu bio na radaru izraelskih klubova, te se ranije govorilo o njegovom potencijalnom dolasku u Hapoel Ber Ševu.



tagovi

Milan MakarićHapoel Tel AvivIzrael

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara