Ori Oskarson (Reuters)
Ori Oskarson (Reuters)

Iznenađujući izbor Pepa Gvardiole: Alvarezovog naslednika je pronašao u Kopenhagenu!

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.08.24. | 22:57

Žele ga i Real Sosijedad i Porto

Nije planirao Pep Gvardiola odlazak Hulijana Alvareza ovog leta, ali je stigla ponuda koja se ne odbija i igrač je želeo u Atletiko Madrid.

Tako se Mančester Siti našao u nezavidnoj poziciji da nema alternativu u napadu za Erlinga Halanda. Dodatne probleme je izazvala povreda norveškog napadača Oskara Boba koji je više krilo, ali je mogao da pokrije i mesto u vrhu napada. Siti se neočekivano našao u situaciji da juri napadača koji će pristati na ulogu rezerve i tako je u prvi plan večeras iskočilo ime islandskog centarfora Orija Oskarsona iz Kopenhagena.

Izabrane vesti

Mladi Islanđanin ima samo 19 godina, a Kopenhagen ga je doveo još kao 16-godišnjaka, razigravao ga u B timu i na pozajmici u Senderjiskeu, da bi u prošloj sezoni dobio šansu u prvom timu i nametnuo se. Dao je 15 golova i zabeležio osam asistencija na 41 utakmici i skrenuo pažnju na sebe.

Ovog leta se prvo javila Đirona, ali Kopenhagen tada nije želeo da ga proda zbog evropskih kvalifikacija. Potom su u trku ušli Porto i Real Sosijedad, španski klub je baš zagrizao ali je Kopenhagen istakao skupu cenu od 20.000.000 evra plus bonuse i ohladio interes Baskijaca.

Sa Mančester Sitijem je druga priča. Njima to nije visoka cena i mogu lako da je plate. Nedavno se i japanski napadač Kjogo Furuhaši iz Seltika pominjao za ulogu Alvarezovog naslednika tako da možemo očekivati konkretne poteze engleskog šampiona u poslednjih pet dana letnje pijace. Očigledno da im špic fali iako je Gvardiola umeo da u toj ulozi koristi i vezne fudbalere poput Fila Fodena.


tagovi

Ori OskarsonLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara