Fudbaler Libertada Karlos Fereira (©Reuters)
Fudbaler Libertada Karlos Fereira (©Reuters)

Iznenađenje u Paragvaju, odloženo krunisanje Libertada (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.05.21. | 02:16

Samo bod je bio potreban ekipi Libertada protiv Sol Amerike (pretposlednja na tabeli) da i matematički obezbedi titulu u paragvajskog Aperturi

Sve je bilo spremno za krunisanje Libertada. Bod je ekipi iz Asunsiona bio dovoljan da i zvanično osvoji titulu u Aperturi. Rival je bila ekipa Sol Amerike, pretposlednja na tabeli paragvajskog šampionata. Ipak, sastav Danijela Garnera je na kraju pretrpeo poraz. Vodio je domaćin posle 45 minuta, ali je minimalnu prednost ispustio u nastavku, te je ostao bez bodova (1:2). Sada je na potezu Nasional, koji bi pobedom mogao da priđe na tri boda lideru, ali bi se u slučaju remija ili poraza Libertad ipak popeo na tron.

02.00: (1,93) Nasional (3,35) River Plejt (3,80)

Izabrane vesti

Od starta se videlo da je Libertad u meč ušao sa željom da ga ne izgubi, svestan da će mu to obezbediti trofej. Igrao je domaćin strpljivo, trudio se da čuva loptu i uglavnom uspevao u svojoj nameri. Poveo je u idealnom trenutku, u samom finišu prvog dela igre i pred odlazak na odmor se činilo da je sve gotovo. Ipak, usledilo je buđenje Sol Amerike. Gosti su sve karte bacili na napad i za pola sata stigli do preokreta.

Tek u finišu prvog poluvremena Libertad je nešto ozbiljnije krenuo ka golu gostujuće ekipe. Posle par propuštenih prilika, usledio je projektil Havijera Baeza. Raspalio je po lopti sa oko 25 metara udaljenosti, ona je zakačila nekoga na putu ka golu, malo promenila smer, ali sasvim dovoljno da odsedne u mreži.

U nastavku su gosti odlučili da krenu na sve ili ništa. Trener Ivan Almeida je umesto Pabla Meze na teren poslao ofanzivnijeg Sezara Viljagru i tako jasno stavio do znanja Libertadu da se neće predati. Posle gužve i nekoliko odbitaka u kaznenom prostoru domaćina, lopta je stigla do Luisa Leala, koji je uhvatio sjajan volej i pocepao mrežu velikog favorita za 1:1. A onda u 73. minutu Libertad sam sebi puca u nogu. Skrivili su domaći igrači penal, a odgovornost je preuzao Valdez. Snažno je izveo udarac sa kreča i preokrenuo rezultat.

Do kraja nije bilo promene rezultata, Libertad je propustio prvu priliku da overi titulu, ali i dalje drži sve u svojim rukama. Gosti su upisali tek treći trijumf u sezoni i tako se odmakli od poslednjeplasiranog River Plejta (koji se u noći između nedelje i ponedeljka sastaje sa drugoplasiranim Nasionalom).


PARAGVAJ, APERTURA – 17. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Subota

Guairenja - Guarani 0:0

Libertad - Sol Amerika 1:2 (1:0)

/Baez 41 - Leal 64, Valdez 74/

Nedelja

14.30: (1,95) Sero Portenjo (3,35) 12. oktobar (3,70)

23.45: (1,65) Olimpija (3,60) Sportivo Lukenjo (5,10)

Ponedeljak

02.00: (1,93) Nasional (3,35) River Plejt (3,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Paragvaj 1LibertadSol de Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara