Iznenađenje iz Milana: Dolazi golman od 34 godine!

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.09.20. | 14:10

Milan je rešio još jedan zadatak prelaznog roka. Rosoneri su pronašli rezervnog golmana.

Iz Liona na San Siro stiže iskusni Rumun Ćiprijen Tatarušanu (34). Finansijski detalji nisu poznati, a najverovatnije je da će Tatarušanu doći besplatno ili za simbolično obeštećenje s obzirom da je i u francuskom klubu bio rezerva pored nedodirljivog Entonija Lopeša.

Nedeljama su Rosoneri češljali tržište u potrazi za rezervnim golmanom. Pominjala su se razna imena poput Konsiljija iz Sasuola, Sportijela iz Atalante, Antonija Mirantea iz Rome, Neta iz Valensije, Vita Manonea koji je slobodan... Na kraju je mimo svih očekivanja izbor pao na rumunskog veterana koji je u Seriji A tri sezone branio za Fiorentinu.

Izabrane vesti

Pretpostavlja se da su Rosoneri tražili golmana koji će pre svega iskustvom pomoći Đanluiđiju Donarumi da napreduje i povremeno dobijati šansu u manje bitnim mečevima. Uloga trećeg golmana ostaje namenjena Donaruminom starijem bratu Antoniju. Milan se ovog leta rešio visokog ugovora Pepea Reine (3.000.000 evra po sezoni) i Asmira Begovića koji je tu bio na pozajmici iz Bornmuta. Tatarušanu će potpisati trogodišnji ugovor, a zarađivaće daleko manje od Reine i Begovića koji su prethodne dve godine imali ulogu Donarumine zamene.

Tatarušanu će biti četvrti novajlija u timu Rosonera ovog leta. Pre njega je stigao mladi desni bek Pjer Kalulu iz Liona, od Real Madrida je pozajmljen Braim Dijaz, a večeras će posle lekarskih pregleda potpisati i najveće pojačanje Sandro Tonali. Podsetimo da su otkupljeni ugovori Aleksa Salmakersa od Anderlehta i Simona Kjera od Atalante, a novi ugovor je potpisao Zlatan Ibrahimović.

Očekuje se da Rosoneri kao sledeće pojačanje dovedu zadnjeg veznog. Višenedeljni pregovori sa Čelsijem oko Bakajoka polako propadaju zbog visoke cene, pa se Milan okrenuo alternativama poput Florentina Luiša iz Benfike i Bubakarija Sumarea iz Lila. Na meti je i Totenhemov desni bek Serž Orije kojeg traži i Leverkuzen, a kapitalno pojačanje se očekuje na štoperskoj pozicija. Milanova glavna želja je Nikola Milenković kojeg Fiorentina ceni na 40.000.000 evra i to je trenutno nepremostiva prepreka za Rosonere, ali   eoni nadaju da bi Viola mogla da pristane na neku vrstu skupe pozajmice. Alternative su Blekijev saigrač iz Firence, Hermana Pecelja i Vesli Fofana iz Sent Etjena.

Na kraju, prelazni rok Milana bi možda mogao da bude završen nekim zvučnim imenom u napadu poput Luke Jovića iz Real Madrida. Ili eventualno Federika Kjeza iz Fiorentine. Ali tek ako Milan proda neke igrače na koje ne računa poput Lukasa Pakete, Radeta Krunića, Dijega Laksala, Davidea Kalabrije i Matea Musakija za koje bi sve zajedno mogao da dobije omo 70.000.000 evra. 


tagovi

Ćiprijan TatarušanuLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara