Nemanja Radonjić (©Reuters)
Nemanja Radonjić (©Reuters)

Iz Španije u Italiju i nazad: Radonjić ima novi poziv iz Primere

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.08.24. | 09:59

Alaves ga vidi kao zamenu za Luisa Riohu

Imala je Maljorka mogućnost da otkupi Nemanju Radonjića i nije se odlučila na taj potez. Krenulo je srpsko krilo put Italije, vratilo se u Torino, međutim, nije se pojavilo na početku priprema i – precrtano je. A, brzo bi moglo natrag na Iberijsko poluostrvo.

Iz Španije, preko Italije, pa ponovo do Primere. Nemanja Radonjić ima novi poziv, ali ovoga puta ne sa ostrva, sa Baleara, nego iz kontinentalnog dela. Iz Baskije. Meta je Alavesa.

Izabrane vesti

Srpska kolonija bi ovoga leta u Vitoriji mogla da se uveća. Nikola Maraš i Aleksandar Sedlar bi u smiraj prelaznog roka mogli da dobiju društvo, a najzaslužnija je – Valensija. Godinama unazad se na Mestalji ponašaju kao da im je zmija u džepu, nikako da zavuku u njega ruku. Za Danija Goemsa iz Levantea izdvojeno je tričavih 150.000 evra, i to je bilo sve do juče.

Najzad su se na Mestalji otvorili, doveli makar jedno (pravo) pojačanje Rubenu Barahi. Istina, stigao je i Stole Dimitrievski, kao i Rafa Mir, ali su u pitanju pozajmice. Kada treba da se razbije kasna, Valensija uglavnom ustukne i ne udari ništa. Juče je povukla potez, ozvaničila je Luisa Riohu, krilnog napadača iz Alavesa. Platila ga je 1.200.000 evra, a baskijski klub je krenuo u akciju.

I pre no što je transfer bio kompletiran, pre no što je Luis Rioha sleteo u Valensiju, obavio lekarske preglede, zadužio klupsku opremu i obavezao se na dvogodišnju saradnju, Alaves je na najužem spisku potencijalnih pojačanja imao Nemanju Radonjića.

Baskima je naruku išlo to što se srpsko krilo samoinicijativno nije pojavilo na početku priprema Torina, što ga je zbog takvog postupka trener Paolo Vanoli precrtao, iako ga je okarakterisao kao dobrog fudbalera, ali i što je u međuvremenu interesovanje Empolija splasnulo, kao i što je Crvena zvezda angažovala igrače na krilnim pozicijama.

Još godinu dana ugovora ostalo je Nemanji Radonjiću sa Torinom, ali izvesno ga neće odraditi u italijanskom klubu. Alaves bi mogao da bude naredna destinacija…



tagovi

Letnji prelazni rok 2024TorinoAlavesNemanja Radonjić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara