Iz Prve lige Srbije u norveškog drugoligaša: Matić novi igrač Stabeka

Vreme čitanja: 1min | čet. 22.08.24. | 14:44

Talentovani vezni fudbaler drugi put u inostranstvu

Posle godinu i po dana provedenih u Voždovcu, Aleksa Matić je napustio Zaplanjsku ulicu i zadužio opremu norveškog drugoligaša Stabeka.

Defanzivni vezista potpisao je ugovor do 2027. godine i tako zvanično otpočeo drugi inostrani angažman. Podsetimo, predstavnik Zvezdine klase 2002, je iz redova crveno-belih prešao u Minsk, ali se posle jedne polusezone vratio na superligašku scenu gde je imao zapaženu ulogu u redovima Zmajeva.

Izabrane vesti

Matić je u dresu Voždovca upisao minute na 48 zvaničnih susreta, a po ispadanju kluba iz Zaplanjske u Mozzart Bet Prvu ligu bio je izvestan rastanak. Vezni fudbaler našao se na radaru Šalkea, Valerenge, Saragose, LASK-a i Akrona, ali je na kraju završio u Norveškoj.

"Ono što smo videli od Alekse je veoma uzbudljivo. On je fudbalski pametan igrač koji je agresivan u pritisku i pokriva velike prostore. Dobar je u pronalaženju rešenja sa samo nekoliko dodira. Takođe je bio kapiten u svom prethodnom klubu i bio je centralni deo mlade reprezentacije Srbije. On je igrač u koga imamo veliko poverenje", rekao ja Tomas Finstad.

U drugom rangu takmičenja u Norveškoj, posle 19 kola Valerenga je dominantno prva sa 42 boda, dok je Stabek na četvrtoj poziciji sa 32 boda i uz učinak od devet pobeda, pet remija i pet poraza je među kandidatima za plasman u elitu.



tagovi

Aleksa MatićStabekfk voždovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara