©FK Napredak
©FK Napredak

Iz Napretka poručuju: Da pokažemo karakter protiv Spartaka

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.03.23. | 12:59

U kruševačkom superligašu se, osim nastavka dobrog niza, nadaju i povratku navijača na tribine

Uspeo je Napredak da veže drugu pobedu u polusezoni i, posle niškog Radničkog (2:0), savlada i Mladost u Novom Sadu (1:0). Prekinuo je tim nizom lošu seriju rezultata i u pravom raspoloženju čeka jednako važan meč u 25. kolu Mozzart Bet Super lige protiv Spartaka pod Bagdalom (nedelja, 16h).

Pre prvog trijumfa na zvaničnom meču u novoj godini, Kruševljani su promenili glavnog stratega. Dušana Đorđevića zamenio je Dragan Perišić, koji ja na prva dva meča na klupi Napretka zabeležio stopostotni učinak.

Izabrane vesti

"Igrači su sami izneli teret prethodne dve utakmice i pokazali kvalitet, za koga sam znao da ga poseduju. Pobedom u Novom Sadu smo dobili šansu da još jednim trijumfom kod kuće dobijemo mnogo. Nema ni najmanje prostora za opuštenost. Treba da odradimo još dva ozbiljna treninga i da probamo da budemo još bolji u nedelju, da bismo potvrdili dva odlična rezultata", reči su šefa struke Čarapana, Dragana Perišića.

Veruje Perišić u svoje pulene, ali i zna odakle preti najveća opasnost iz redova Spartaka.

"Proučili smo im mane i vrline. Naročito treba da obratimo pažnju na njihovu drugu liniju odbrane. Pokretljivi vezni igrači im perfektno zatvaraju prostor ispred zadnje linije. To moramo da rešimo, ali i da budemo obazrivi da ne budemo kažnjeni iz kontre".

Želi beogradski stručnjak da ponovo oseti želju u svom sastavu i traži pomoć sa tribina.

"Hoću da vidim karakter kod mojih igrača i da meč protiv Spartaka odradimo na pravi način, da u njemu sve zavisi samo od nas. Pozivam navijače da nam daju vetar u leđa, jer igramo mnogo bitan meč", kazuje svoja htenja Perišić.

Prisebni vezista Čarapana, Nemanja Krstić, smatra da je njegov tim na pravom putu, ali da još ništa osetno nije uradio.

"Lakše se diše. Posle krize rezultata, usledile su dve bitne pobede. Još uvek, ipak, nismo u sjajnoj situaciji. Možemo da razmišljamo i o plej - ofu, ali je bitno da idemo korak po korak. Treba da ostanemo na zemlji, staloženi i mirni. Koliko god mogu navijači bi trebalo da nas podrže, jer mi stvarno želimo najbolje ovom klubu i gradu. Tek će kraj trke za bodove pokazati šta smo i koliko uradili", rezonuje Krstić.

Dragan Perišić se nalazi na slatkim mukama, jer će za duel protiv Spartaka moći da računa na ceo igrački kadar.



tagovi

Dragan PerišićNapredak Kruševac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara