Tri boda u Ivanjici (©Starsport)
Tri boda u Ivanjici (©Starsport)

Iz kontrole u nervozu: Urošević provozao Parni valjak Ivanjicom

Vreme čitanja: 4min | sre. 17.02.21. | 14:48

Crno-beli protiv Javora nastavili pobednički niz, uz velike oscilacije u igri i odbranu Vladimira Stojkovića vredne tri boda – 1:0

Ivanjica usputna stanica. Niko ne zna dokle će stići, ali da je Parni valjak uhvatio pravac i da ne skreće sa puta dalo se primetiti i tokom meča 22. superligaškog kola. Protiv Javora je ostao veran dvema tradicijama: davno upostavljenoj – da redovno dobija podno Golije; svežom – da mu samopouzdanje usled niza pobeda raste kao kvasac i da se preliva čak i kad ne liči na sebe. Na stadionu kraj Moravice minimalnih 1:0 pogotkom Slobodana Uroševića.

Crno-beli su dominantnom partijom u prvom načeli tim Igora Bondžulića, bojažljivom u drugom nekako osigurali trijumf, deseti put uzastopno se radovali pokraj Moravice (taj niz započet je 2011), upisali 11. vezani trijumf u aktuelnoj sezoni (deset u prvenstvu, jedan u kupu) i posle krnje vanredne runde primakli se Crvenoj zvezdi na šest koraka zaostatka.

Izabrane vesti

Uz opšti zaključak da su, ostvarili rezultatski napredak, a da nisu rešili problem oscilacija. Bili su uverljivi u prvom, bledi u drugom delu i morali su baš da se pomuče kako bi sačuvali kapital. Iako su na početku ostavili utisak da kako ono što nisu bili u uvodnom delu trke za bodove sad jesu. Sigurni, mirni, otresiti i raznovrsni. U početne dve prolećne runde, protiv Napretka i Novog Pazara, oslanjali su se uglavnom na strance i(li) ofanzivce (napadači i krila), da bi ih u Zapadnoj Srbiji ka trijumfu usmerio levi bek. Povratnik u prvih 11 (posle tri meča) pokazao je da se uželeo fudbala, neumorno špartao aut-linijom, uz mladog Nemanju Jovića pritiskao odbranu domaćina i pokazao realizatorske sposobnosti. Baš posle Jovićevog kornera i karambola u kaznenom prostoru (možda i odigravanja Filipa Holendera) pucao je dovoljno snažno i spretno da savlada Đorđa Lazović.

Prednost stečenu u 14. minutu beogradski sastav je čuvao vešto, brzim pasovima koji su sekli odbranu Javora, a mogao je da je uveća još pre isteka prvog dela, samo da jednom lopta nije pobegla ponovo indisponiranom Takumi Asanu, da Bibarsu Nathu posle pasa akcije Makija Banjaka (danas u ulozi desnog beka) i Japanca udarac nije ukrotio Lazović ili da je Izraelac bio za koji cantimetar precizniji kad je iz slobodnog udarca tukao u prečku. Sjajnu šansu da prelomi susret početkom drugog dela imao je mladi Jović (lopta ga iznenadila pošto odbrana Javora nije intervenisala, a i loše je šutirao, pa je Lazović još jednom odbranio), mada je i bez toga utisak o crno-belima bio i te kako povoljan, jer su kontrolisali utakmicu.

Doduše, daleko od savršenog. Jer, Javor je čak i bez jednog od najučinkovitijih levih bekova Superlige, Marka Jevremevića znao da razvije smislene akcije, stigne u kazneni prostor gostiju, gde mu ne nedostajao završni udarac. Jasno upečatljiv Bondžulićev stil, da se igra do noge, ocrtavao se travom stadiona u Ivanjici, pretili su Luka Luković i Andrej Ilić, ulaskom Jevremovića domaćin postao još agiliniji i preko još jednog rezerviste, Ibrahim Tanka, stvorio zicer, ali se momku iz Gane nije dalo da upiše prvenac na elitnoj sceni, pošto mu je šut u korner sjajnom intervencijom skrenuo Vladimir Stojković.

Kad je to preživeo, u tim trenucima nervozni sastav Aleksandra Stanojevića shvatio je da mora da bude ozbiljniji. Igrao je sa manje rizika, prvenstveno gledao sa sačuva prilaze svom golu, te iako su ušli Lazar Marković (pred kraj imao šansu za 2:0, opet odbranio Đorđe Lazović), Miloš Jojić i Aleksandar Lutovac, nije uspeo da uspostavi kontrolu meča. Morali su Banjak, Vujačić, Sveta Marković, pa i Filip Holender da „čiste“ lopte u petercu i omoguće Slobodanu Uroševiću da se pohvali kako je rešio prvo gostovanje Partizana u 2021.

JAVOR – PARTIZAN 0:1 (0:1)

/Urošević 14/

Stadion: Kraj Moravice

Bez gledalaca

Sudija: Nenad Minaković

JAVOR (4-2-3-1): Lazović - Dimitrijević (od 46. Vico), Ostojić, Jevtić, Tričković (od 46. Jevremović) – Pavišić, Dukure – Ilić, Maričić (od 77. Krnić), Šćepanović (od 46. Tanko)– Luković.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković – Banjak, S. Marković, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Asano (od 64. Jojić), Natho (od Lutovac), Jović (od 56. L.Marković) - Holender. (od 77. Štulić)

SUPERLIGA SRBIJE, 22. KOLO

Utorak

Zlatibor - TSC 0:1 (0:0)

/Lukić 59/

Rad - Čukarički 0:2 (0:1)

/Jovanović 10, 64/

Sreda

Inđija - Mladost 1:0 (0:0)

/Dimitrov 65/

Javor - Partizan 0:1 (0:1)

/Urošević 14/

16.00: (3,35) OFK Bačka (3,10) Proleter (2,30)

16.00: (3,10) Novi Pazar (3,10) Radnički Niš (2,45)

16.00: (1,88) Radnik (3,45) Napredak (4,30)

16.00: (1,57) Vojvodina (4,00) Voždovac (6,00)

18.00: (3,30) Metalac (3,15) Spartak (2,30)



tagovi

Slobodan Urošević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara