(©AFP)
(©AFP)

Iz Klub Briža nazad u Japan: Velika želja Vojvodine zaobilazi Novi Sad

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.06.24. | 11:32

Iako je privukao veliko interesovanje evropskih klubova, plejmejker će se nakon dve godine vratiti u Džej ligu

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Dok novosadska fudbalska javnost sa nestrpljenjem očekuje pojačanje koje bi „pravilo razliku” u ovom timu Vojvodine, potencijalne želje Lala nalaze druge angažmane. Japanski fudbaler Sion Homa je jedno od imena koje se povezivalo sa novosadskim klubom u ovom prelaznom roku, ali je fudbaler Briža blizu povratka u japansku Džej ligu, pišu tamošnji mediji.

Izabrane vesti

Kako se navodi, 23-godišnji Japanac će pojačati ekipu Urave u drugom delu sezone. Ekipa iz Saitame kuburi sa povredama u poslednje vreme i ostala je bez čak tri standardna napadača, a potencijalno rešenje vidi u Homi.

Homa je ponikao u omladinskoj školi Albireksa Nigate. Za prvi tim je nastupio sa samo 16 godina i tako postao najmlađi debitant u istoriji kluba. Tada se ekipa takmičila u drugoj Džej ligi, a brzonogi plejmejker je bio jedan od najzaslužnijih za plasman u viši rang. Svojim partijama je privukao interesovanja mnogih evropskih klubova, ponajviše belgijskog Briža koji je izdvojio 1.200.000 evra da ga dovede u svoje redove.

Japanac nije dobio adekvatnu priliku u prvom timu, pošto je odigrao svega četiri utakmice za dve godine. Međutim, imao je sjajnu rolu u razvojnoj ekipi Klubu NXT, gde je prošle sezone na 24 meča upisao dva gola i šest asistencija.

Sion Homa igra na poziciji ofanzivnog veznog i odlikuje ga odlična tehnika i osećaj za pas. Može se reći da je 164cm visoki fudbaler tipična „desetka” i svojim veštinama bi itekako mogao da doprinese ovoj ekipi Vojvodine. Ipak, po svemu sudeći Homa se vraća u rodnu zemlju, a Urava će morati da plati i obeštećenje aktuelnom šampionu Belgije, jer je Homa pod ugovorom još godinu dana.

PIŠE: Konstantin Mlađenović


tagovi

Letnji prelazni rok 2024FK VojvodinaKlub BrižSion Homa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara