©Reuters
©Reuters

Iz Botafoga u Suboticu: Spartak doveo vezistu iz Brazila

Vreme čitanja: 1min | uto. 20.08.24. | 20:54

Zanimljiv transfer na severu Srbije

Iz Serije A u Suboticu! Iako se istini za volju ne radi o italijanskoj ligi, pojačanje Subotičana spada među najzanimljivija ovog leta.

Naime, Spartak je angažovao dosadašnjeg vezistu Botafoga Luiza Pereiru Kajkea i sa njim potpisao ugovor na četiri godine, saznaje Mozzart Sport.

Izabrane vesti

Defanzivni vezista rođen 2000. godine, seniorski put je gradio kroz Botafogo, ali se u poznatom brazilskom klubu nije naigrao te je deo staža proveo po pozajmicama.

Dolazak u Suboticu biće drugi evropski izlet Kajkeu koji je jesen 2023. godine proveo u belgijskom Molanbeku, međutim bez ukazane konkretne šanse.

S obzirom na to da je prethodnih sezona dobijao tek mrvice, te je za četiri godine upisao 1.462 minuta brazilski vezista će na superligaškoj sceni pokušati da stekne neophodni kontinuitet, dok se među Plavim golubovima nadaju da će u njemu dobiti adekvatnu zamenu za Aleksu Đurasovića i Miloša Tošeskog.

U novoj sredini Kajkea će dočekati sunarodnik Leonardo Antonio, takođe igrač sredine terena, angažovan ovog leta iz Makedonije.



tagovi

SpartakSpartak SuboticaBotafogo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara