Pogled na Kingston (©AFP)
Pogled na Kingston (©AFP)

Iz „betonske džungle“ može da se vidi tron

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.12.22. | 23:05

Arnet Gardens, jedan od kandidata za titulu na Jamajki, želi protiv Molinesa (utorak, 01.30) želi da se vrati na pobednički put

Od kako je osnovan 1977. godine, Arnet Gardens je pet puta osvajao titulu prvaka Jamajke. Poslednji put to je učinio 2017, od kada se traži novi put ka tronu. U novu sezonu je ušao sjajno, sa dva trijumfa, ali je potom iz naredna dva meča uzeo samo jedan bod. Utisak će probati da popravi u noći između ponedeljka i utorka, od 01.30 časova po srednjoevropskom vremenu, kada će mu u goste doći Molines.

Trener Arnet Gardensa Pol Dejvis nije krio prethodnih dana da je kriv na svoje izabranike. Javno ih je kritikovao zbog remija sa Portmorom (1:1) u 3. kolu, u kojem je Dejvisov tim ispustio prednost.

Izabrane vesti

Mislim da smo poklonili utakmicu, jer do gola za 1:0 smo potpuno kontrolisali dešavanja na terenu. Odjednom smo prestali da igramo svoju igru, trčali smo po terenu kao muve bez glave i oni su nas uhvatili u svoju zamku. Moramo da budemo disciplinovaniji ako želimo da osvojimo titulu, nije dovoljno da budemo koncentrisani samo 45 minuta, jer fudbal se igra 90 minuta“, kazao je Dejvis.

Ipak, kritike nisu urodile plodom. U prošlom kolu je Montago Bej kazio novo opuštanje, od 0:1 je stigao do 2.1 golovima Brauna u 73. i Tarnera u 94. minutu. Novi šok po navijače Arnet Gardensa.

01.30: (1,83) Arnet Gardens (3,70) Molines (3,50)

Tim iz istoimenog dela prestonice Kingstona, koji lokalni stanovnici često nazivaju i „Betonskom džunglom“ pošto se nalazi u samom centru, imao je dovoljno vremena da se regrupiše. Od tog poraza do susreta sa Molinesom prošle su dve nedelje.

Videćemo reakciju, ali ako je verovati prognozama, domaćin ne bi smeo da ima problema. Molines je iz prva četiri kola osvojio šest poena, ali sve pred svojim navijačima. Sa gostovanja se nije vratio nijednom kao pobednik još od marta, kada je u okviru prošle sezone savladao Hambl Lajonse sa 2:1. Od tada do ovog decembra kući je doneo tek jedan poen!

Poslednji put na stadionu Entoni Spolding u „Betonskoj džungli“ igrao je 6. marta. Arnet Gardensi su tada slavili sa 2:1. Zanimljivo, bila je to jedina njegova pobeda nad Molinesom na šest takmičarskih susreta ova dva tima u novijoj istoriji. Pre toga su po dva meča završena remijima i pobedama Molinesa, a u maju ove godine oni su odigrali 3:3.

U šampionatu Jamajke se takmiči 14 klubova, koji će se međusobno sastati po dva puta. Posle 26. kola dve najlošije ekipe će ispasti u drugi rang, dok će se šest najboljih takmičiti u plej-ofu. Dva najbolja tima će se plasirati direktno u polufinale, dok će ekipe koje zauzmu od trećeg do šestog mesta odigrati jednu rundu nokaut faze više. Titulu brani Harbor Vju, koji je u julu savladao u finalu Danbiholden posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

JAMAJKA 1 – 5. KOLO

Nedelja

Harbor Vju – Fulklend 6:1 (4:0)

Maunt Plezent – Kavalir 1:0 (0:0)

Montago Bej – Hambl Lajons 0:1 (0:1)

Ver Junajted – Voterhaus 0:1 (0:1)

Tivoli – Danbiholden 0:2 (0:1)

Ponedeljak

Čeplton – Portmor U TOKU

Utorak

01.30: (1,83) Arnet Gardens (3,70) Molines (3,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Jamajka 1Arnet Gardens

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara