Mihailo Ivanović (©millwallfc)
Mihailo Ivanović (©millwallfc)

Ivanović postao Lav sa Dena: Milvol uz rekordnih 3.500.000 evra Voši daje i procente

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.08.24. | 01:47

Englezi potvrdili kupovinu u Novom Sadu

Mesecima se govorilo o odlasku Mihajla Ivanovića iz Vojvodine, pominjala su se imena raznih klubova (Zenit, Antverpen, Olimpijakos…), ali je na kraju mladi napadač završio u Milvolu.

Kupovina 19-godišnjeg Novosađanina je rekordna po londonski klub, s obzirom na to da je izdvojena suma od 3.500.000 miliona evra (do sada je rekord držao Belgijanac Kasperd de Nor, plaćen prošlog leta Levenu 2.500.000 evra). Ovoliki iznos će po prvi put biti uplaćen i na račun Vojvodine, koja je najpribližniji posao napravila još 2008. godine, kada je Gojka Kačara prodat Herti za 3.000.000 evra.

Izabrane vesti

Kako saznaje Mozzart Sport, Lale su mogle da izvuku i veću cifru od Milvola, ali su se umesto toga opredelile da osiguraju sebi 20 odsto od naredne prodaje. U Novom Sadu ne sumnjaju u kvalitet Mihaila Ivanovića i veruju da će Lavovi sa Dena biti samo usputna stanica za izdanak njihove omladinske škole i da će se njegova karijera kretati samo uzlaznom putanjom.

Do sada su Čvarkov, Boškić i Torbica iz satirične serije „Državni posao”, zajedno sa svim vojvodinašima bodrili Mihu i gledali njegov uspon do najboljeg strelca Stare dame prošle sezone. Sada će za korpulentnog Novosađanina navijati Rodni i Del Boj iz kultnog britanskog sitkoma „Mućke“, u nadi da ih Ivanović može odvesti do istorijskog plasmana u Permijer ligu.

Sa druge strane, Vojvodina će sa ovim novcem svakako krenuti u potragu za novim napadačima, budući da u trenutnom sastavu nemaju nijednog klasičnog špica (Aleksa Vukanović odsustvuje do frebruara zbog povrede). Prodajom Ivanovića, Voša je izgubila i jednog bonus igrača, pa je za očekivati da Lale u narednom periodu pročešljaju tržište i za fudbalera rođenog 2002. godine ili kasnije.

Mihajlu Ivanoviću je ovo drugi odlazak u inostranstvo, pošto je leta 2022. prešao u Sampdoriju, gde je proveo godinu dana.

PIŠE: Konstantin Mlađenović


tagovi

FK VojvodinaMilvolMihajlo IvanovićLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara