©Starsport
©Starsport

Ivanićev mač presekao oblak tenzije i dotukao desetkovani Radnički

Vreme čitanja: 5min | ned. 01.09.24. | 20:59

Srpski šampion teškom mukom do tri boda u Gornjem Milanovcu

Najgore što je Crvenoj zvezdi moglo da se desi nakon fizičkog i emotivnog pražnjenja u revanš utakmici plej-ofa protiv Bode Glimta jeste da na prvom narednom koraku naleti na energetski najnadahnutiju ekipu u Mozzart Bet Superligi. Radnički iz Kragujevca je velikim pritiskom i angažovanjem uspeo u potpunosti da poremeti organizaciju igre protivnika i otupi napadačku oštricu Crvene zvezde, pa su gosti do tri boda u Gornjem Milanovcu došli tek u završnici utakmice, golom Mirka Ivanića u 85. minutu, nakon što je klub iz srca Šumadije ostao sa igračem manje zbog crvenog kartona Matije Gluščevića sedam minuta ranije - 1:0 (0:0).

Kragujevčani su tokom čitave utakmice imali dosta primedbi na kriterijum sudije Milana Ilića. Nervoza se prelivala i na tribine stadiona Metalca, a nezadovoljstvo je dodatno kulminiralo posle Gluščevićevog isključenja. Brzonogi fudbaler je u razmaku od svega nekoliko sekundi zaradio dve javne opomene. Prvo nakon faula nad Urošem Spajićem, a onda je prigovorio sudiji Iliću, koji mu je eskpresno pokazao put u svlačionicu. Radnički sa igračem manje nije imao snage da iznese pritisak gostiju. Ivanić je utakmicu počeo sa klupe za rezervne igrače, pa je imao dovoljno snage i koncentracije da pronađe put do pobede svojoj ekipi.

Izabrane vesti

Ekipa Feđe Dudića je sa ogromnim kadrovskim problemima dočekala Crvenu zvezdu. Pored prodaje Milana Aleksića, Šumadincima su nedostajali štoper Simović i Šerbečić, ka i ofanzivac Milutin Vidosavaljević. Matija Gluščević je trebalo da bude Dudićev džoker u poslednjih pola sata utakmice, doneo je dodanu energiju svom timu, ali je to brzo ugušilo iksljučenje u 78. minutu.

Dosta je Crvena zvezda imala problema u uvodnom delu meča sa energičnim sastavom Feđe Dudića, pa se na prvu pretnju pred golom Kragujevčana čekalo sve do 18. minuta, kada je sa distance zapretio Maks Elšnik, ali je njegov udarac prohujao preko prečke gola na kom je stajao Luka Ljeskić. Neprijatno je bilo i samo dva minuta kasnije na drugoj strani, kada je posle prekida Ristića lopta zakačila Ognjena Mimovića i otišla u korner, dva metra pored gola Marka Ilića.

Feđa Dudić je stavljanjem Evandra na mesto napadača dobio na agresivnosti i na protivničkoj polovini. Veoma važan posao u oba pravca za ekipu Radničkog radio je Daril Enlandru. Francuz je bio tu da pritisne Zvezdine veziste, ali i da iznese loptu na protivničku polovinu. Ovo mu je bio prvi start u ekipi Feđe Dudića, imao je i nekoliko propusta u postavljanju na terenu, ali nema dileme da bi vrlo brzo mogao da postane važan šraf ovog tima.

Brzi igrači Radničkog su stvarali pritisak na poslednju liniju Crvene zvezde, pa gostujućim igračima nije biki kaji da organziju napade onako kako bi želeli. Bruno Duarte je bio prilično odsečen od odstatka tima, pa je stoga mnogo toga zavisilo od pokušaja sa distance, a naredni koji je pokušao bio je Jong Vu Seol, čiji je udarac sa 20 metara Ljeskić prebacio preko prečke.

Opasno pred golom Radničkog bilo je i u 32. minutu, kada je posle kornera Elšnika loptu glavom hvatao Drkušić, a ona dobila prilično nezgodan luk, pa ju je Ljeskić teškom mukomprebacio preko prečke. Slovenački vezista je odlično centrirao iz kornera i u 37. minutu, kada je Điga šutirao glavom pored gola. Luka Ljeskić je lošim ispucavanjem napravio velike probleme svom timu u 38. minutu. Beograđani su došli do lopte u opasnoj zoni, a u vrlo dobroj situaciji se našao Dalsio, čiji udarac nije bio dovoljno precizan da Zvezda dođe do vođstva.

Prvi put kada se domogao prostora na protivničkoj polovini Bruno Duarte je stvorio priliku svom timu. Nakon njegove povratne lopte u prilici za udarac našao se Dalsio, ali je to ponovo uradio na prilično loš način. Ipak, najbolju šansu gosti nisu uspeli da iskoriste u nadoknadi prvog poluvremena. Posle dobrog prodora Elšnik je centrirao, a lopta pogodila Drkušića u glavu, koji kao da nije očekivao da će se to dogoditi. Sreća je u tom trenutku pogledala Radnički, pošto je lopta pošla pored same leve stative. Slovenački defanzivac je ostao u svlačionici na poluvremenu, nakon što mu je topovski udar eksplodirao blizu glave u finišu prvog poluvremena.

Milojević je na teren poslao Uroša Spajića, ali se na terenu ništa nije promenilo u odnosu snaga, pa su na teren morali Mirko Ivanić i Šerif Endijaje umesto Pitera Olajinke i Bruna Duartea. Ipak, imao je i Dudić svog aduta, pa je ubrzo na teren poslao Matiju Gluščevića, umesto mladog Bogdana Mirčetića.

Zvezda je tokom čitave utakmice bila totalno bezopasna preko krila. Ni Olajinka, a posebno Puma Rodrigez, nisu uspevali da naprave razliku po bokovima, pa je Milojević pokušao nešto da promeni uvođenjem Felisija Milsona u 74. minutu utakmice. Ipak, realna nadomoć na terenu je napravljena tek nakon Gluščevićevim isključenjem. Domaći su ostali bez snage, a Ivanić se idnividualnim kvalitetom, posle karakterističnog ulaska sa levog krila, izborio za dobru poziciju i potom preciznim udarcem matirao nemoćnog Luku Ljeskića.

Radnički više nije imao snage da se vrati u život, ali Dudić i te kako ima razloga za zadovoljstvo posle prikazanog njegove ekipe. Kragujevčani imaju samo dve pobede u prvih šest utakmica u Mozzart Bet Superligi, ali nema nikakve dileme da će taj bilans drastično popraviti nakon reprezentativne pauze.

MOZZART BET SUPERLIGA - 7. KOLO

RADNIČKI 1923 - CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:0)

/Ivanić 85/

Gornji Milanovac

Stadion Metalca

Gledalaca: 3.500

Sudija: Milan Ilić

RADNIČKI 1923 (4-2-3-1): Lijeskić 6 – Ćosić 6,5, Mitrović 6,5, Zeljković 6,5, Dadić 6,5 (od 67. Adžić -) – Enlandu 6,5 (od 76. Bulatović - ), Ristić 6,5 – Mirčetić 6 (od 64. Gluščević 5), Ben Hasin 5 (od 46. Ortiz 5), Bevis 6 – Evandro 6

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): M. Ilić 6 – Mimović 6,5, Điga 6, Drkušić 6 (od 46. Spajić 6), Seol 6 - Elšnik 6, Dalsio 5,5 – Olajinka 6 (od 61. Ivanić 7), L. Ilić 6, Puma Rodrigez 5 (od 72. Milson - ) – Duarte 5,5 (od 61. Endijaje 6)

Igrač utakmice: Mirko Ivanić 7

Žuti kartoni: Ćosić, Evandro, Dadić, Bevis (Radnički 1923)

Crveni karton: Gluščević u 78. minutu

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE – 7. KOLO:

Petak

IMT - Radnički Niš 3:1 (1:0)

/Zulfić 31, Stevanović 61, Batis 67 - Jurukov 53/

Čukarički - Tekstilac 3:0 (2:0)

/Serafimović 6, Milojević 31, Sisoko 90+3/

Subota

Novi Pazar - Jedinstvo Ub 3:1 (1:1)

/Ljajić 25p, 48, Mesarović 81 - Perez 4/

Napredak - OFK Beograd Mozzart Bet 1:3 (1:0)

/Krstić 41 - Vilijter 61, Paločević 90 pen, Stanojlović 90+9

Železničar - Spartak 2:0 (1:0)

/Mitrović 19, Eze 65/

Nedelja

Radnički Kragujevac - Crvena zvezda 0:1 (0:1)

/Ivanić 85/

TSC - Mladost 1:2 (1:2)

/Đakovac 7pen - Pejović 29pen, Ćirić 41/

21.05: (1,55) Partizan (4,10) Vojvodina (6,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

FK Crvena zvezdaRadnički KragujevacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara