Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Ituano prima golove kao od šale

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.06.24. | 23:10

Seara ima idealnu priliku da prekine post u 13. kolu brazilske Serije B

Seara i Ituano se suočavaju se noćas sa početkom od 02:00 časa po srednjoevropskom vremenu na Areni Kastelao u Fortalezi, u utakmici 13. kola druge divizije brazilskog šampionata.

Posle četiri uzastopna kola bez pobede, tim Seare stiže na ovaj okršaj sa potrebom da poboljša svoj učinak kako bi povratila više pozicije na tabeli i ponovo postala konkurentna u borbi za promociju u elitni rang. Uostalom, Vozao, koji je početkom godine postao šampion saveznog prvenstva Seare i prilično uložio u formiranje ekipe sa dobrim takmičarskim nivoom da se izbori za prolazak u nacionalnu elitu, reklo bi se da ima veći kvalitet u odnosu na protivnika.

Izabrane vesti

Međutim, crno-beli tim, uprkos tome što je stekao ulogu favorita ove subote, dolazi sa izvesnom dozom nesigurnosti zbog neuspeha koji je sredinom nedelje pretrpeo od Ponte Prete, rezultatom 3:1, u Kampinasu. Prolazeći kroz svoj najgori trenutak u sezoni, Seara nije pobedila četiri uzastopna kola. U tri od njih su poraženi i odigrali nerešeno bez golova protiv Sport Resifea, zbog čega su pali za nekoliko pozicija na tabeli. Trenutno zauzimaju 11. mesto sa 16 bodova iz 12 odigranih kola, koji su došli iz četiri pobede, četiri remija i četiri poraza.

Unutar Arene Kastelao, Alvinegro Searense će imati savršenu šansu da ponovo stupi na stazu pobede ove sezone. Igrajući kao domaći tim, ekipa Lea Kondea je zabeležila učinak sa četiri pobede, pet remija, sa samo jednim porazom u poslednjih deset mečeva. Pored toga što su mnogo efikasniji u ofanzivi sa kontrolom terena, suočavaju se i sa timom sa, u najmanju ruku rečeno, upitnom defanzivnom organizacijom, koji je u poslednjim pet utakmica primio čak 14 golova. Alvinegro Searense ume da bude iznenađujući jer ima efikasan ofanzivni sektor, postigao je 16 golova i u proseku postigao je više od jednog gola po kolu. Međutim, razočaravaju u defanzivnom sektoru, jer imaju jednu od najlošijih odbrana u Seriji B, sa 15 primljenih golova.

02.00: (1,40) Seara (4,20) Ituano (7,75)

Ituano, sa druge strane, stiže na ovaj okršaj sa potrebom da se hitno rehabilituje nakon pet uzastopnih kola bez pobede. U poslednjem duelu, ekipa iz Sao Paola se suočila sa Bruskeom gde čak ni kod kuće nisu uspeli da se istaknu kako bi želeli, doživevši nerešen rezultat 1:1 koji ih je ostavio u još delikatnijoj situaciji na prvenstvu. Ituanova strašna faza u tekućoj sezoni se nastavlja bez kraja. Nakon što je ispao iz elitne divizije države Sao Paulo, ostvario je irelevantne nastupe u Seriji B Brazila i pojavljuje se kao glavni kandidat za ispadanje u Seriju C zajedno sa Guaranijem. Klub se trenutno nalazi na skromnoj 19. i pretposlednjoj poziciji na tabeli Serije B, sa samo osam osvojenih bodova do sada, šest manje od Šapekoensea, prvog tima zona ispadanja.

Bez ikakve sumnje, ono što se i dalje negativno ističe u timu je odbrambeni sektor. Sa neorganizovanom i neefikasnom odbrambenom linijom, imaju ubedljivo najlošiji defanzivni sektor u prvenstvu sa 26 primljenih golova. Poslednja dva puta kada je izašao na teren, uspeo je da odigrana nerešeno protiv timova Guaranija i Bruskea. U poslednjih pez zvaničnih mečeva u sezoni zabeležili su samo dva remija uz čak tri poraza. Pored nerešenih ishoda sa već pomenutim Bruskueom i Guaranijem, poraze su pretrpeli od Pajsandua, Koritibe i Avaija. U ta tri poraza, čak deset puta morali su da vade loptu iz sopstvene mreže. Kao gost, ekipa Alberta Valentima zabeležila je učinak sa dva remija i osam poraza, bez ostvarene pobede u poslednjih deset odigranih utakmica.

Ipak, ovde je veliki favorit Seara, koja, iako ne prolazi kroz svoj najbolji trenutak, ne bi trebalo da ima mnogo poteškoća da savlada tim iz Sao Paola, koji ove sezone beleži katastrofalne rezultate, naročito kada su u pitanju nastupi na starani. Poslednji zabeleženi okršaj ova dva tima, odigrao se upravo na ovom stadionu krajem jula prošle godine, u podeli bodova pri rezultatu 1:1.

------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

BRAZIL 2 - 13. KOLO

Nedelja

02.00: (1,40) Seara (4,20) Ituano (7,75)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Brazil 2SearaItuano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara