Aleksandar Usik
Aleksandar Usik

Nova otkazivanja u boksu

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.03.20. | 10:13

Mnogoočekivani susreti teškaša Povetkin – Vajt i Čisora – Usik neće biti održani u maju

Sezona je virusa korona, a ne sporta. Definitivno je tako, pa pogledajte samo današnju ponudu kompanije Mozzart. Ima ga, ali zaista tanko. Koliko će se ovako nastaviti, veliko je pitanje, otuda i mnoga otkazivanja šampionata, odlaganja takmičenja…

Kako svi, pa tako i boks koji je taman, čini se “stao na zelenu granu”. Mega borbe vođene poslednjih godina vratile su plemenitu veštinu u žižu javnosti i došlo je vreme za naplatu. No, niko nije računao na ovu situaciju, pa je veliki broj mlčeva već otkazan ili čeka neka bolja vremena.

Izabrane vesti

Ovu drugu varijantu su izabrali promotori dva teškaška obračuna sa četiri vanredna borba. Mečevi između Alekandra Povetkina i Dilijana Vajta, kao i Derika Čisore i Aleksandra Usika su otkazani i ostaje nada da će biti održani u junu.

“Nemamo pojma dokle će trajati ovaj karantin, ali znao da bi nam sada najbolje bilo da mečevi budu održani u Velikoj Britaniji u junu, što je nadamo se realna varijanta. Ništa ne radi u maju, tako da smo bili primorai na ovo”, izjavio je čuveni boks menadžer Edi Hern.

Meč Povetkin - Vajt je trebalo da se održi 2. maja u Mančesteru, a Usik – Čisora 23. maja u Londonu. Povetkin, koji je več ušao u petu deceniju života te mu je ovo verovatno jedna od poslednjih borbi u karijeri, ima 35 pobeda (24 KO), dva poraza i jedan susret bez pobednika, a njegov rival 27 trijumfa (18 KO) i jedan poraz.

Usik, od kojeg se očekuje da ostavi značajnog traga u teškaškoj konkurenciji, nakon što je godinama dominirao u kruzeru postavši prvi bokser u toj kategoriji sa sva četiri najcenjenija šampionska pojasa (WBA, WBC, IBF i WBO) očekivano ima savršen skor od 17 mečeva i isto toliko pobeda od kojih je 13 rešio pre poslednjeg gonga. Legendarni Del Boj Čisora je upisao 32 pobede (23 KO) u profi ringu, ali i devet poraza.

(Foto: ©AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara