Italijan sudi Zvezdi protiv Totenhema: U Humskoj je pokazao crveni, dosudio penal...

Vreme čitanja: 1min | ned. 20.10.19. | 12:01

Dobro poznato ime na stadionu Sparsa...

Pravdu u duelu trećeg kola Lige šampiona između Totenhema i Crvene zvezde deliće Italijan Marko Gvida. Reč je o arbitru koga srpska fudbalska javnost odlično poznaje. Upravo je Gvida bio arbitar susreta između Partizana i AZ Alkmara, odigranom pre mesec dana u Humskoj.

Tada je Italijan više nego korektno obavio zadatak. Isključio je igrača AZ Alkmara, koji je kao poslednji igrač odbrane srušio Asana, potom je dosudio penal nad Sadikom koji je realizvao Natho.

Izabrane vesti

Gvido ima 38 godina, ali već bogato iskustvo. Od 2014. godine je FIFA arbitar. Ove sezone je delio pravdu na sedam mečeva, a ovo će mu biti debi u Ligi šampiona. Bio je aktivan u kvalifikacijama za elitno takmičenje  pošto je sudio na mečevima Viktorija Plzen - Olimpijakos, odnosno Porto - Krasnodar. Upada u oči i podatak da lako deli kartone. Na meču između Torina i Milana podelio ih je devet.

Gvidu će u Londonu pomagati zemljaci Filipo Meli i Ćiro Karbone, a četvrti sudija biće Mauricio Marijani. U VAR sobi glavnu ulogu imaće Đanluka Roki.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara