Italija može da bude hit Evropskog prvenstva! Azuri izrešetali Jermeniju sa 9:1 (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.11.19. | 23:05

Fantastičan kraj kvalifikacija za Azure

Nikad efikasnije, nikad brutalnije, nikad lakše! Italija je na mastralan način, pobedom od 9:1 protiv Jermenije, okončala kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo, gde je ostvarila svih 10 pobeda, uz gol razliku 37:4! 

Selekcija Roberta Manćinija priredila je pravu reviju pogodaka publici na Renco Barberi. Blistali su dvostruki strelci Imobile i Zaniolo, koji su svom učinku pridodali i pojednu asistenciju, a svoje dobre partije golovima su krunisali i Barela, Romanjoli, Žoržinjo i Orsolini. Krilni vezista Bolonje nije mogao da zamisli bolji debitantski nastup, pošto je ubrzo nakon gola i asistirao Kijezi kod devetog gola Italijana. Verovali ili ne, Orsolini je bio ukupno 24. debitant Italije u ovim kvalifikacijama.

Izabrane vesti

Manćini je rotirao ekipu, u odnosu na meč sa Bosnom i Hercegovinom (3:0). Na terenu u se našli Romanjoli, Zaniolo, Imobile i Kijeza, koji su ujedno bili i nosioci igre na ovom meču. 

Ovo je bilo posebno veče i za Rominog bisera Zaniola, koji je postao najmlađi strelac u istoriji Vučice koji je postigao gol za seniorski tim Azura. On je srušio dosadašnji rekord Danijelea de Rosija, koji je imao 21 godinu i 42 dana kada je postigao gol u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2006. godine protiv Norveške. Zaniolo je prvenac postigao sa 20 godina i 139 dana.

Azurima će ovi rezultati sigurno podići samopouzdanje pred Evropsko prvenstvo, ali bi sa druge strane mogli da im naprave i medveđu uslugu, ukoliko pomisle da su najbolji na Starom kontinentu u ovom trenutku. Pred Manćinijem će biti izuzetno težak posao da pre svega psihološki pripremi svoju selekciju za nastup na najvećoj evropskoj fudbalskoj smotri.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine pobedom u Lihtenštajnu (3:0) okončala je ovaj razočaravajući kvalifikacioni ciklus. Selekcija Roberta Prosinečkog slomila je protivnika tek u drugom poluvremenu, a dvostruki strelac bio je Armin Hodžić. Odbranu rivala prvi je slomio Eldar Ćivić u 57. minutu.

Loš utisak donekle je ublažila i Grčka, koja je golovima Mantalosa i Janakopulosa posle preokreta u drugom poluvremenu savladala Finsku rezultatom 2:1. Goste je u vođstvo u 27. minutu doveo sjajni Temu Puki, ali su Finci posustali u nastavku što je iskorsitio domaćin i došao do četvrte pobede u kvalifikacijama. 

GRUPA J:

Italija - Jermenija 9:1 (4:1)
/Imobile 8, 33, Zaniolo 9, 64, Barela 29, Romanjoli 72, Žoržinjo 75pen, Orsolini 78 - Babajan 79/

Lihtenštajn - Bosna i Hercegovina 0:3 (0:0)
/Ćivić 57, Hodžić 64, 72/

Grčka - Finska 2:1 (0:1)
/Mantolas 47, Jalanopulos 70 - Puki 27/

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara