Istorijsko “NE”! Dibala odbio 75.000.000 evra, imaće besplatnu karbonaru do kraja života!

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.08.24. | 22:54

Dragulj ostaje u Romi

Pritiskali su ga agenti, nagovarala majka, pomirila se i Roma sa njegovim odlaskom, oprostio se na jutrošnjem treningu od saigrača i zaposlenih u Trigoriji, Saudijci su ga čekali raširenih ruku da ga obaspu zlatom…

Ali, Paulo Dibala je retka vrsta fudbalera koja istinski uživa u fudbalu i njegovoj suštini. Pokazao je to i kada je odbio mnogo unosnije ponude posle Juventusa i izabrao Rominu gde je dočekan kao heroj. Više mu znači fudbalski prestiž nego finansijski benefit.

Izabrane vesti

Tako je danas šokirao fudbalsku planetu rekavši “ne” ponudi koju bi prihvatila većina fudbalera na svetu. Čak i oni mnogo bogatiji od njega. U danu kada se očekivalo da krene put Saudijske Arabije, La Hoja je ipak presekao da odbije 75.000.000 evra za trogodišnji ugovor u novom skupocenom projektu Al Kadsiji i da ostane u Romi gde će u ovoj sezoni zaraditi 6.000.000 evra.

Argentinac je verovatno odbio ugovor karijere. Pitanje je da li će ikad više dobiti ovakvu ponudu. Ali, hteo je da ostane u Italiji i Rimu i da igra fudbal na visokom nivou. Nedavno se i oženio pa nije hteo da prve bračne godine proživi pod šerijatskim zakonima Saudijske Arabije.

I tako je drugo leto zaredom postao heroj Romanista. Prošlo leto ih je zapalio odlukom da dođe, a sada odlukom da ostane.

Preko instagrama je samo poručio: “Hvala ti Romo. Vidimo se u nedelju”.  

Ako su neki i pomsilili da je reč o oproštaju, vrlo brzo su saigrači u komentarima sve razjasnili. Leandro Paredes je napisao:

“Za one koji nisu još shvatili, La Hoja ostaje”.

Priključili su se i ostali saigrači porukama podrške, a najemotivniji je bio mladi Argentinac Matijas Soule kojem je Dibala idol i zato je ovog leta insistirao na transferu iz Juventusa u Romu i odbio premijerligaške ponude.

A u transu su i Romini navijači koji čak smatraju da je Dibala ovim gestom odanosti i ljubavi prema klubu zaslužio da mu se dodeli Totijeva “desetka” koja je povučena iz upotrebe nakon penzionisana Princa Rima.

Jedan rimski restoran je otišao najdalje i ponudio preko društvenih mreža Dibali besplatnu pastu karbonaru do kraja života.

Za 75.000.000 evra može svašta da se kupi i da se obezbede pokolenja. Ali život je jedan i svako bira kako da ga živi. Paulo Dibala je izabrao da ga živi u Večnom gradu, prelepoj Italiji i da bude idol Rominih navijača. Nekom drugom više prijaju sunce Saudijske Arabije, fudbalski zaborav i desetine miliona na računu.


tagovi

Paulo DibalaAl KadasijaLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara