Fudbaleri Radnika (©Starsport)
Fudbaleri Radnika (©Starsport)

Istorijski dan za Kolubaru, druga superligaška proba Radnika bez Makarića

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.07.21. | 09:37

U Lazarevcu se spušta zavesa na drugo kolo Superlige

Debitovala je Kolubara u Superligi porazom u Kruševcu, sada je vreme da se lopta u elitnom rangu srpskog fudbala zakotrlja i u Lazarevcu. Istorijski dan za Kolubaru i Lazarevac, a “svečani gost” biće Radnik iz Surdulice (19.00).

“Pojeo” je Kolubaru mladi Đorđe Jovanović pod Bagdalom. Ali dobar deo zasluga za njegove golove ide iskusnom golmanu Dušanu Puletiću, koji je propuštao kroz šake ono što je moralo da završi u njegovom naručju. Stoga neće biti iznenađenje ako Dejan Đurđević pošalje Puletića na hlađenje protiv Radnika.

Izabrane vesti

Ni tim iz Surdulice nije započeo sezonu na način na koji je zamišljao. Teško će ići bez Milana Makarića, nema više Radnik gol-mašinu, a takođe je došlo do promene na klupi tima, koji je minule sezone bio jedno od najprijatnijih iznenađenja, ako ne i najprijatnije. Ivan Bondžulić je nasledio na klupi Slavoljuba Đorđevića i posle 0:0 na premijeri sa Metalcem bacio se u potragu za napadačem. Preko potrebna je Radniku sveža krv u napadu.

Milan Makarić je otišao, zamena zasad nije došla, a novi igrač Olborga je rešetao minule sezone. Nedostatak proverene opcije u napadu se osetio, ali je Radnik mogao do gola. Ipak, pogađao se samo okvir Metalčevog gola.

I jedni i drugi žele da poprave utisak sa starta i upišu prvu “trojku” u novoj sezoni, a Lazarevčani generalno u Superligi. Šef stručnog štaba domaćeg tima, Dejan Đurđević, ističe da je predstojeći meč istorijski, prvi u elitnom rangu za klub duge istorije, zbog čega očekuje veliku podršku navijača.

’’Ovo je jedan emotivan trenutak za sve nas, mi smo generacija trenera i igrača koja ima tu istorijsku priliku da pred lazarevačkom publikom igra superligaški fudbal, prvu u jako dugoj istoriji ovog kluba. To pred nas stavlja ozbiljne zadatke, ali i čini veliko zadovoljstvo. Stanje u ekipi je korektno, igrači spremno čekaju ovu utakmicu. Utisak je da je u prvoj utakmici bilo dosta dobrih stvari, a ono loše ćemo pokušati da eliminišemo. Domaći je teren, očekujemo da publika bude naš dvanaesti igrač, a daćemo sve od sebe da ostvarimo najbolji mogući rezultat’’, rekao je Đurđević pred meč sa Radnikom.

SUPERLIGA SRBIJE – 2. KOLO

Petak

Radnički 1923 – Spartak Ždrepčeva krv 3:2 (2:1)

/Trifunović 5, 19, Branković 60 – Milošević 22, Tufegdžić 52/

Voždovac – Proleter Novi Sad 2:1 (1:0)

/Milosavljević 23, 50 – Kaluđerović 49/

Subota

Radnički Niš - Napredak 4:2 (1:2)

/Mitrović 13, Vujadinović 56, Škrbić 62, Kasalica 76 - Kočić 2, Marjanović 32 pen/

Crvena zvezda - Mladost 1:0 (1:0)

/Ivanić 45/

Nedelja

Metalac - TSC 2:4 (1:2)

/Cvetković 13, Stojić 89 - Tomanović 17, Banjac 19, Zec 51 i 53/

Vojvodina - Partizan 0:2 (0:1)

/Natho 4, 58/

Ponedeljak

18.00: (2,50) Kolubara (3,10) Radnik Surdulica (3,00)

Odloženo

Novi Pazar - Čukarički

***Kvote su podložne promenama



tagovi

RadnikRadnik SurdulicaKolubara LazarevacSuperligaSuperliga SrbijeSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara