Naslovnice španske sportske štampe
Naslovnice španske sportske štampe

Istorijska šestica! Ovo je za muzej! Španija ima svog Mesija!

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.11.20. | 08:45

Euforija na Pirinejima posle gaženja Nemačke

Malo je reći da su Španci u transu posle istorijske pobede nad Nemačkom. Podjednako im prija što je osim njihove pobede, to ujedno i najveći poraz u istoriji Nemačke. Mnogi na Pirinejima se slažu da je ovo najbolja partija Španije još od 2012. godine kada su u finalu EP u Kijevu razbili Italiju. I prizivaju reprizu tog rezultata.

Madridska Marka u jednom od tekstova čak poziva navijače da se smire jer je euforija nenormalna i mnogi misle da će se Furija prošetati do titule evropskog prvaka narednog leta. Marka navodi da španska reprezentacija nije glavni favorit, ali da jeste jedan od najvećih.

Izabrane vesti

Španska štampa odaje priznanje Luisu Enrikeu da je napravio smenu generaciju i lansirao Španiju sa velikim brojem mladih igrača koju je opet uživanje gledati kao nekada kod Aragonesa i Del Boskea. Ona akcija kod drugog gola i držanje lopte po minut ispred nesrećnih Nemaca su podsetili na eru Ćavija, Inijeste, Alonsa...

„Španija za muzej Prado“, slikovito je madridski As odao priznanje za akciju kod tog gola i generalno celo izdanje Španaca sinoć.

Posebno je impresivno što Španija nema neke velike zvezde u sastavu i igrače koji odskaču već gomilu talenata koji u svakom trenutku mogu da uskoče u tim. Enrike ih je većinu do sada probao i ti eksperimenti su mu se isplatili.

Unaj Simon raste u vrhunskog golmana, Pau Tores u komandanta odbrane i Pikeovog naslednika, Hose Gaja je naterao sve da zaborave na Đordija Albu, Rodri polako u istoriju šalje Busetsa kao njegova prirodna zamena...

Jedan momak je ipak odskočio koliko god da su svi bili sjajni. A bili su!

Mladi Feran Tores se het-trikom predstavio svetu na najvećoj sceni. Iako se za njega zna još otkako je kao talentovani mladić ušao u prvi tim Valensije, iako je letos došao kao veliko pojačanje u Mančester Siti, tek sinoć je naterao sve da dobro zapamte njegovo ime i počnu da ga gledaju sa velikim poštovanjem.

Ne samo zbog tri gola već zbog igre i nagoveštaja da raste u vrhunskog igrača.

Fantastičan“, „Senzacionalan“, „Bombastičan“, samo su neki od epiteta za Ferana Toresa u španskim medijima ovoga jutra. Tek mu je 20 godina i već sada cela Španija zna da je on najveći talenat tamošnjeg fudbala zajedno sa Ansuom Fatijem. Na njima dvojici leži budućnost španskog fudbala. U dobrim je rukama kod Gvardiole koji će ga sigurno razvijati na pravi način. Došao je da zameni Davida Silvu u Mančester Sitiju i deluje da raste u kalibar igrača poput popularnog Merlina

Marka se s pravom pita da li u Mančester Sitiju i dalje razmišljaju da angažuju Lea Mesija sledećeg leta. Argentinac će narednog leta imati 34 godine i da li je zaista toliko neophodan Građanima pored Ferana Toresa čiji bi napredak mogao da bude ukočen dolaskom asa Barse.


tagovi

Fudbalska reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara