Istinski praznik fudbala

Vreme čitanja: 4min | pet. 18.10.19. | 09:51

Čukarički i Vojvodina igraju derbi 12. kola Superlige

Crvena zvezda je preuzela prvo mesto, ali kako je to jednom već i rekao Nenad Lalatović, Vojvodini cilj nije titula, već povratak na međunarodnu scenu i istorijski plasman u grupnu fazu Lige Evrope naredne sezone. Isto važi i za Čukarički, jer Aleksandar Veselinović želi da kroz evropske utakmice obučava mladi tim Brđana. Što sve nagoveštava pravu fudbalsku polasticu na premijeri 12. kola Superlige. U petak od 18 sati na Banovom brdu derbi kola igraju Čukarički i Vojvodina (18.00, TV Arena Sport 1).

Sijaset podataka govori o tome da nas čeka istinski praznik fudbala. Čuka u dosadašnjih šest mečeva na domaćem terenu nije izgubila ni bod, dok je Voša maksimalna na pet gostovanja. Vojvodina dalje ima i najefikasniji napad u ligi, postigla je 25 golova, doduše uz meč više od Partizana. Čukarički uz Partizan ima najsigurniju odbranu, primila je samo šest golova.
"Očekuje nas možda i najteža utakmica ove sezone. U tom klubu sam proveo godinu i po dana i mogu slobodno da kažem da je to jedan od najorganizovanijih klubova u Srbiji, predvođen čovekom koji uvek ispunjava sve želje igrača i zato su oni tamo prezadovoljni. Međutim, isti takav slučaj je i u Vojvodini, gde Vojislav Gajić nama obezbeđuje sve ono što nam je potrebno za kvalitetan i nesmetan rad. Atmosfera u našim redovima je odlična, na treningu se čuje galama i igrači odlično treniraju", istakao je Lalatović.

Izabrane vesti

Brđani uostalom igraju istorijsku sezonu. Iz deset kola sakupili su 25 bodova. U ranijim godinama, toliko su najbrže osvojili baš u prethodnoj sezoni kada im je za tako nešto trebalo 13 utakmica. Još samo četiri puta u istoriji kluba su do kote 25 stizali u manje od 20 mečeva. Istina, tek ih čekaju okršaji sa Vošom, pa i beogradskim večitim rivalima.
"Ne čude me uopšte igre i rezultati koje Vojvodina ostvaruje ove sezone. To se i očekuje od takvog kluba, da uvek bude u vrhu. Znam ko ih vodi, dobro poznajem stručni štab i većinu igrača, poseduju ogroman kvalitet, ali i dobru organizaciju unutar kluba", kaže Darko Puškarić, koji je od 2014. do 2017. nosio dres novosadskog tima na 88 mečeva.

Defanzivac se vraća u tim posle povrede trbušnog mišića zadobijene na meču protiv TSC-a, što bi trebalo da bude vredna pomoć mladom timu Čukaričkog. U meču protiv Novosađana kaže da će odlučiti disciplina i koncentracija.
"Igramo slično, napadački i mislim da će nijanse prevagnuti. Isto tako, nijedan tim neće dominirati tokom čitavog meča. Nama mnogo znači činjenica da smo neke od prethodnih mečeva dobijali u finišu, ali isto tako znali smo i da odbranimo rezultat kad je trebalo. E sad, protiv Vojvodine ćemo igrati pod većim pritiskom, tabela sve govori o kvalitetu Novosađana", napominje Puškarić.

Iskusni štoper Čukaričkog smatra da je još rano govoriti o raspletu u Superligi, iako je bodovno već vidljiva podela na gornju i donju polovinu tabele.
"Pet timova je u dva-tri boda razlika, ali mislim da je ta razlika za sada samo sticaj okolnosti, ne mora ništa da znači. Mada, značajna razlika u odnosu na prošle godine je ta što neće biti podele bodova. Uglavnom, što više kvalitetnijih ekipa, i fudbal u Srbiji će biti bolji. Ima kvalitetnih igrača kod nas, samo su bitni infrastruktura i prateći uslovi. Ide na bolje, posle renoviranja terena ne igra se više 'po blatu i njivama'", zaključuje Puškarić.

Što se tiče ranijih mečeva, šarenoliki rezultati iz kojih se ne može previše izvući, ali s obzirom na igru iz tekućeg ciklusa takmičenja, sluti na veoma uzbudljiv meč, s golovima na obe strane.

Što se tiče ostalih mečeva, treba pomenuti da TSC putuje na noge Javoru, koji je u Ivanjici pretrpeo samo jedan poraz. Zanimljivo će biti i na Čairu, jer tamo će snage odmeriti Radnički i Napredak, a ta su dva kluba poslednjih godina razvila solidan rivalitet za srpske uslove. Pride, Nišlije su na dva poslednja meča na domaćem terenu razočarale publiku, pa će sada biti motivisane da savladaju Napredak, koji kao i u ranijim sezonama igra mnogo bolje no što to rezultati pokazuju, pa i crna serija od tri poraza. Imajte na umu i da je na njihovih šest poslednjih sudara palo makar tri gola, često i više.

SRBIJA 1 - 12. KOLO

Petak
18.00: (2,15) Čukarički (3,25) Vojvodina (3,60)
20.00: (1,05) Crvena zvezda (14,00) Rad (35,00)

Subota
15.00: (8,50) Mladost (4,70) Partizan (1,38) 
18.00: (1,50) Voždovac (4,00) Mačva (7,50) 
18.00: (2,70) Javor (3,10) TSC (2,75) 
18.00: (2,10) Proleter (3,10) Radnik (3,90) 
18.00: (1,35) Radnički Niš (5,30) Napredak (8,00) 
18.00: (1,65) Spartak (3,60) Inđija (6,00)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: MN Press / Star sport


 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara