Stadion „Lagator“ (©Starsport)
Stadion „Lagator“ (©Starsport)

Istina se krije na „Lagatoru“: Inđija i Železničar za poslednju kartu za Superligu

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.05.24. | 10:20

Prvi meč baraž dvomeča igraće se u Loznici (18.00)

Na lozničkom „Lagatoru“ neko će pronaći istinu – Inđija ili Železničar.

Drugi par baraža za popunu Mozzart Bet Superlige danas će se sastati prvi put (18.00). Inđija ima hendikep što njen stadion ne ispunjava uslove za igranje u eliti, pa će morati domaćin da bude u Loznici. Mada, trener zeleno-belih Jovan Golić ne smatra tako...

Izabrane vesti

„Igranje na Lagatoru ne smatram hendikepom, domaći teren i nije nam bio neka prednost u toku sezone. Veći broj bodova smo osvojili na gostovanjima“, rekao je Golić.

Nadaju se zeleno-beli da bi mogli da ponove rezultat koji je juče njihov „ispisnik“ iz Prve lige, Tekstilac, napravio protiv Javora, pobedivši ga takođe van svoje kuće sa 1:0. To makar na prvu loptu govori da razlika u kvalitetu između ekipa sa dna elitnog i iz vrha prvoligaškog društva i nije nešto značajna.

„Od mojih igrača očekujem da budu hrabri i u meč uđu rasterećeno, bez ikakvog pritiska. Imamo iskustvo igranja baraža od prošle godine i nadam se da smo izvukli neke pouke. Smatram da prva utakmica ne rešava sve, već da će odlučujuća biti ona u Pančevu“, podvukao je Golić.

Veliki peh za Inđiju biće odsustvo iskusnog kapitena Slaviše Stojanovića, kao i najboljeg strelca Vasilija Janjića, koje su povrede izbacile iz stroja.

Najveća prednost Železničara je odlična forma: tim iz Pančeva nije izgubio sedam poslednjih utakmica u Superligi.

„Ovo je dosad bio ubedljivo najteži posao koji sam imao, jer je pred nama bilo pet utakmica u kojima nismo imali pravo ni na jedan kiks. Bila je to klinička smrt, a onda se pojavio taj jedan impuls u životu. Nemoguće je postalo moguće, pa smo došli u priliku koju nećemo da propustimo“, poručio je Tomislav Sivić, trener Pančevaca.

Revanš će se igrati 3. juna u Pančevu.


tagovi

FK InđijaŽelezničar PančevoMozzart Bet SuperligaMozzart Bet Prva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara