Ironija u zemlji iz hiljadu i jedne noći

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.01.20. | 12:01

Real i Atletiko se večeras u Džedi bore za trofej Superkupa Španije, iako prethodne sezone nisu osvojili niti La ligu, niti Kup Kralja (19.00)

Ironija inauguralnog Fajnal fora Superkupa Španije je da se u finalu sastaju ekipe koje su dobile pozivnicu. Real Madrid i Atletiko Madrid ukrstiće koplja večeras u Džedi u borbi za trofej, iako nijedan od njih protekle sezone nije osvojio La ligu ili Kup kralja, što je donedavno bio osnovni preduslov za borbu za Superkup (19.00).

Blankosi su u polufinalu preslišali Valensiju (3:1), dok su Jorgandžije šokirale Barselonu (3:2) i tako pokvarile već režirani spektakl i El Klasiko u Saudijskoj Arabiji. Ipak, bitka za prvi trofej u 2020. godini neće proći bez uzbuđenja, za šta je garant 223. Derbi Madrilenjo, mada teško da će na zdanju koje može da primi 62.000 ljubitelja fudbala da se nađe ukupno 500 navijača iz Madrida.

Izabrane vesti

Da budemo malo precizniji, na polufinalnim mečevima Atletiko je imao podršku od manje od 100 pristalica, a Real možda stotinak više. Oni koji će da grickaju nokte i koje zaista interesuje ovaj dvoboj nalaze se 4.500 kilometara daleko od zemlje iz hiljadu i jedne noći...

Gradski rivali iz španske prestonice jednom su do sada igrali za pehar Superkupa. Atletiko je te 2014. kao šampion zemlje u dva meča bio bolji od Reala, kada je i prekinuo post od 15 godina bez pobede protiv najvećeg rivala na svom stadionu.
"Uradićemo sve što je potrebno kako bismo pobedili", poručio je Zinedin Zidan pred susret.

Blankosi u meč ulaze posle serije od čak 15 mečeva bez poraza u svim takmičenjima, dok su i Jorgandžije pronašle ritam i nanizale pet trijumfa.
"Superkup dolazi u pravom trenutku. Ekipa se nalazi u fantastičnom raspoloženju posle blistavih rezultata u poslednjih mesec dana. Ne postoji ništa važnije za pristalice Atletika, igrače, funkcionere i nas trenere od večerašnjeg meča sa Realom", ocenio je Dijego Simeone.

Kraljevski klub i ovog puta neće moći da računa na Edena Azara, Karima Benzemu, Gereta Bejla i Marka Asensija, pa se očekuje da ponovo u prvih 11 mesto nađe Luka Jović. Sa druge strane, Dijego Kosta i Koke nisu u kombinaciji za dvoboj usled povreda.

SUPERKUP ŠPANIJE - FINALE

Nedelja
19.00: (2,25) Real Madrid (3,30) Atletiko Madrid (3,25)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara