Đirona (©Reuters)
Đirona (©Reuters)

Đirona sklapa tim za Ligu šampiona: Dva potpisa se naziru, oba rekordna

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.06.24. | 11:30

Čeh i Urugvajac pred dolaskom u prošlosezonski hit španskog prvenstva

Istorijsku sezonu ima Đirona iza sebe, ali to što je izborila plasman u Ligu šampiona ne znači da su se u Kataloniji zadovoljili učinjenim. Potpomognuto novcem Siti grupe kojoj klub pripada, rukovodstvo Đirone želi da pojača ekipu kako se ne bi obrukala na debitantskom nastupu sa najboljima u Evropi, ali i ne bi li pokazala da rezultati iz prošle sezone nisu bili slučajnost.

Španski mediji pišu da je Montilivi stadionu planirano dovođenje osam do deset igrača, a u zavnisnosti od odlazaka broj bi mogao i da se poveća. Prva dva imena koja bi mogla da se priključe Mićelovom timu pominju se već nedeljama, a navodno je postizanje dogovora jako blizu. Reč je o 25-godišnjem štoperu Sparte Prag Ladislavu Krejčiju i pet godina mlađem desnom krilu ugrugvajskog Liverpula Lusijanu Rodrigezu.

Izabrane vesti

Na dolazak Čeha će u Đironi morati da pričekaju zbog njegovog učešća sa nacionalnim timom na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, dok je Urugvajac pomalo iznenađujuće izostavljen sa spiska selektora Marsela Bijelse za predstojeći Kopa Amerika. I za jednog i za drugog fudbalera Katalonci će morati da plate obeštećenje, a očekuje se da oba iznosa premaše dosadašnji klupski rekord, kada je pre godinu dana za Artjoma Dovbika Dnjepru plaćeno 8.000.000 evra.

Cena za Krejčija, koji pored centralnog odbramenog igrača može da igra i kao zadnji vezni, navodno je 12.000.000 evra, dok se za Rordigezov transfer pominje suma od 15.000.000.

Mladi Urugvajac je u tekućoj sezoni domaćeg šampionata već dao sedam golova u 19 utakmica, a efikasan je prošle sezone u dresu Sparte bio i njegov potencijalni saigrač u Đironi, pošto je Ladislav Krejči iako defanzivac sakupio 11 golova i sedam asistencija.


tagovi

ĐironaPrimeraLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara