Đirona obara rekorde ovog leta: Sada je Asprilja najskuplji

Vreme čitanja: 1min | pet. 23.08.24. | 19:49

Katalonci doveli 20-godišnje desno krilo iz Votforda za 18.000.000 evra

Punom parom priprema se Đirona za debi u Ligi šampiona. Sezona u Primeri je počela remijem u Sevilji sa Betisom (1:1), ali ponovo Katalonci imaju velika očekivanja nakon istorijskog trećeg mesta u prošloj sezoni. Pored želje da ponove sjajne rezultate na domaćoj sceni, u Đironi su rešeni i da se predstave kao tvrd orah rivalima u Ligi šampiona.

Iz kluba je otišao najbolji strelac ekipe Artjom Dovbik, za njim i krilni napadač Savinjo, te defanzivci Erik Garsija, Jan Kouto, vezisti Aeliš Garsija i Pablo Tore..., ali stigle su i novajlije od kojih se očekuje da nastave u ritmu svojih prethodnika. Poslednji je krilni napadač iz Kolumbija, 20-godišnji reprezentativac te zemlje, Jaser Asprilja. Za njegov transfer Đirona je platila Votfordu 18.000.000 evra, s tim da bi mogla da doplati još 7.000.000 ukoliko budu ostvareni svi bonusi iz ugovora.

Izabrane vesti

Dolazak mladog Kolumbijca predstavlja rekordnu kupovinu katalonskog kluba, a taj rekord je čak triput oboren ovog leta. Prvo kupovinom češkog štopera Ladislava Krejčija iz Sparte Prag za 8.000.000, pa centarfora Abela Ruiza iz Brage za 9.000.000, a sada je stigao i Asprilja za duplo veći iznos od dosadašnjeg rekorda. I to bez bonusa.

Južnoamerički napadač je za dve godine u Votfordu sakupio 86 nastupa, a dao je sedam golova, uz 10 asistencija. Ugovor sa Đironom potpisao je na šest godina. Zadatak će mu biti da odmeni Savinja koji se prešao u Mančester Siti.


tagovi

ĐironaLetnji prelazni rok 2024Jaser Asprilja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara