Ipsvič ima čudan plan: Čak 88.500.000 evra za igrače sa 77 minuta u Premijer ligi?!

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.07.24. | 16:58

Može li se ovako do opstanka?

Nakon pune 22 godine vratio se Ipsvič među premijerligaše i naravno da će mu prvi cilj biti da preživi tu prvu godinu u eliti. Kako to obično biva, novajlija kreće 'da udara' jako na pijaci, dovodi igrače sa svih strana, uglavnom ih i preplaćuje - ne radi bitno drukčije ni klub sa Portman rounda - jedina razlika u odnosu na Notingem Forest od pre nekoliko godina, jeste u tome što Kiran Mekena za sada pazari uglavnom mlade momke, koji su predstavljaju ozbiljnu perspektivu i koji bi u budućnosti mogli da da koštaju još više.

E sad, da li se sa momcima bez iskustva u Premijer ligi može do opstanak - drugo je pitanje. Očito da se Ipsvič opredelio da ako već daje veliki novac, pokuša u budućnosti makar da povrati uloženo, ili da zaradi ukoliko se šansa ukaže.

Izabrane vesti

Prva akvizija Traktorista bio je Omari Hačinson (20), momak što je proteklu sezonu proveo na pozajmici u klubu. U pitanju je Čelsijev igrač, plaćen čak 24.500.000 evra, računajući i pozajmicu.

Novajlija povratnik u Premijeršiš još nije ozvaničio tri posla koja su u završnoj fazi, međutim pitanje je trenutka kada će se to dogoditi, javljaju ostrvski mediji. Dakle, Mekena će već od sledeće nedelje vrlo verovatno moći da računa na Lajama Delapa (21), Džejdena Filodžina (22) i Džejkoba Grivsa (23).

Filodžin i Grivs idu u paketu i za njih će Hal dobiti oko 40.000.000 evra. Ovaj drugi već je prošao lekarske preglede... Kada je napadač Lajam Delap u pitanju, Mančester Siti je imao želju da ga proda Sautemptonu, ali presudio je izbor samog igrača. Sveci su imali tu mogućnost da izjednače bilo čiju ponudu i da dobiju ovog momka, ali očito da nisu računali na njegovo odbijanje.

Delap je lično odabrao Ipsvič i takođe je pitanje trenutka kada će biti predstavljen na Portman roudu. Građani će na njemu inkasirati blizu 24.000.000 evra, s tim da su u ugovor ubacili povratnu klauzulu i 20 odsto od profita od iduće prodaje.

Kada se sabere koliko će ova četvorica isprazniti kasu Ipsviča, dolazimo do pomalo frapantnog podatka, imajući u vidu da se ipak radi o drugoligaškim igračima - 88.500.000 evra?!

Hačinson je do sada odigrao jednu utakmicu u Premijer ligi (22 minuta); Lajam Delap ima dva meča u elit (47 minuta); Filodžin je sakupio tri (i samo osam minuta); Grivs još nije debitovao na najvećoj engleskoj sceni.

Biće zaista zanimljivo videti kako će Ipsvič izgledati s ovim momcima u Premijer ligi i da li će biti ravnopravan takmac u bici za opstanak.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara