Romelu Lukaku (Reuters)
Romelu Lukaku (Reuters)

Interu pobeda u poslednjoj sekundi: Lukaku dao gol iz prvog kontakta, Damfris srušio Leče

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.08.22. | 22:50

Nerazuri se provukli kroz iglene uši u prvoj utakmici nove sezone

Prošle sezone Inter je kao od šale precrtavao i pobeđivao timove iz sredine odnosno sa začelja tabele, ali mu to nije bilo dovoljno za osvajanje titule. U novoj takmičarskoj godini pripremili su se Nerazuri za povratak na tron, vratili Romelua Lukakua i dobili epitet prvog favorita za pokoravanje Serije A. A problemi su se manifestovali već na premijeri.Delovalo je da će im već novopečeni član Serije A Leče ukrsti dva boda na jugu Italije, ali Nerazuri ipak slave teško izvojevanu pobedu - 1:2.

Možda Simone Inzagi nije naštimovao ekipu da izgleda dominanto već na startu sezone, ali je bar pogodio sa izmenama, ili bolje rečeno izmenom. Na dvadesetak i kusur minuta do kraja utakmice, ubacio je Edina Džeka i Denzela Damfrisa i krenuo po trijumf sa tri klasična špica. Međutim, pobedu mu je doneo desni bek nakon kornera Nikola Barele u četvrtom, ujedno i poslednjem minutu nadoknade.

Izabrane vesti

Šteta za Đaloroze koji su se u prvom meču Serije A od takmičarske 2019/20 hrabro suprotstavili vicešampionu Italije. U nekim trenucima pretili i da dođu do preokreta. Na kraju nisu izdržali pred naletima daleko kvalitetnijeg tima koji to nije u potpunosti opravdao na travnatom igralištu.

Kada je Lukaku već u drugom minutu, iz prvog kontakta sa loptom, zakucao loptu glavom u mrežu, delovalo je da izabranike Simonea Inzagija čeka lagana šetnja Apulijom. Dalji tok događaja naterao je trenera gostiju da u poslednjoj četvrtini utakmice strepi i sve karte baci u ofanzivu. Umesto da pokuša da dokusuri protivnika već do polovine susreta, Inter je suštinski u tom periodu dominirao samo terenski, odnosno u posedu lopte koji nije doneo mnogo opasnosti po gol domaćina.

Sevnula je kontra domaćina u 48. minutu, školski izvedena, uz dupli pas letošnjeg pojačanja Asana Siseja i Federika Di Frančeska koji je podelio završni pas u deliću sekunde, idealnom da se izbegne ofsajd. Napadač iz Gambije je slanjem lopte u malu mrežu, uz samu stativu pokazao da nije slučajno prošle sezone postigao 20 golova za Zirih, a pride imao još 11 asistencija.

Blizu drugog gola Leče je bilo po isteku sat vremena igre kada je iz slobodnjaka po lopti raspalio Kristijan Bistrović, a Handanović pokazao da ga refleksi nisu napustili ni u 39. godini života. Potom ga je par minuta kasnije testirao rezervista Lamek Banda, ali nije bilo potrebe da Slovenac brani.

Krenulo je Leče potpuno da se povlači u završnim minutima utakmice, Hjulmand majstorkim uklizavanjem, telom sprečio siguran gol Lukakua i taman kada je delovalo da bod ostaje na krajnjem jugu Apeninskog poluostrva, Dafmris je grudima uneo loptu u mrežu.

Istovremeno, Torino je savladao Moncu u gostima sa 2:1, a uz dobro poznate razloge izostanka Saše Lukića, Nemanja Radonjić je odigrao utakmicu od početka do kraja. Nažalost, nije imao priliku za prvenac u takmičarskim mečevima za Granate, budući da je prvi gol bio delo Alekseja Mirančuka, a naredni Antonija Sanabrije.

SERIJA A – 1. KOLO

Subota

Milan - Udineze 4:2 (2:2)

/Ernandez 11, Rebić 15, 68, Dijaz 46 - Bekao 2, Masina 45+2/

Sampdorija - Atalanta 0:2 (0:1)

/Toloi 26, Lukman 90+5/

Leče - Inter 1:2 (0:1)

/Sisej 48 - Lukaku 2, Damfris 90+4/

Monca - Torino 1:2 (0:1)

/Dani Mota 90+3 - Mirančuk 43, Sanabrija 66/

Nedelja

18.30: (1,40) Fjorentina (4,90) Kremoneze (9,00)

18.30: (1,60) Lacio (4,10) Bolonja (6,25)

20.45: (7,50) Salernitana (4,40) Roma (1,50)

20.45: (2,55) Specija (3,25) Empoli (3,05)

Ponedeljak

18.30: (3,50) Verona (3,50) Napoli (2,20)

20.45: (1,48) Juventus (4,60) Sasuolo (7,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

LečeInterRomelu LukakuLukaku

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara