Interovih 20 dana istine: Dogovor s Eriksenom, Žiru i Jang pred vratima, još da se slome Barsa i Milan za Vidala i Kesija

Vreme čitanja: 4min | ned. 12.01.20. | 15:35

Nerazuri žele da zatvore prelazni rok s pojačanjima koja će konačno svrgnuti Juventus sa trona

Uskoro se završavaju pune dve sedmice otkako je zimski prelazni rok zvanično na snazi, a u Interu se još čekaju pojačanja koja su dugo najavljivana. Pregovori na svim frontovima su u toku, direktori Marota i Auzilio su aktivni na više strana zajedno sa svojim saradnicima, a u idealnom scenariju Nerazuri bi januarski prelazni rok mogli da zatvore sa čak petoricom novih igrača! 

Dva imena koja se na stadionu Đuzepe Meaca najviše čekaju su - Kristijan Eriksen i Arturo Vidal. Za njima su tu Olivije Žiru, Ešli Jang i Frank Kesi, koji je poslednji iskočio kao moguća opcija za bivšeg šampiona Evrope i Italije. 

Izabrane vesti

Iako je Vidal prva želja, mnogo bliži potpisu je - Eriksen! Renomirani milanski dnevni list Gazeta delo Sport u današnjem izdanju javlja da je Inter već postigao dogovor s Dancem oko svih detalja saradnje! 

Krenimo redom. Ugovor će biti potpisan na četiri i po godine, do juna 2024. Eriksen je prvobitno tražio godišnju platu od 10.000.000 evra, međutim u međuvremenu je smanjio svoje zahteve pod uticajem svog agenta Martina Šotsa i ona će sada iznositi 7.500.000 evra po sezoni. To je, dakle, ukupno 33.750.000 evra za kompletno trajanje ugovora, ali bez bonusa koji će naknadno biti uključeni!

Međutim, ceo posao i dalje zavisi od dogovora koji tek treba da postignu Inter i Totenhem. Pevci i dalje ne odustaju od toga da Eriksen bude plaćen 20.000.000 evra iako je u poslednjih šest meseci ugovora, dok je Inter čvrstog stava da neće izdvojiti više od 12.000.000 evra, kako bi mogli da se zatvore ostali poslovi.

Pre svega – Arturo Vidal. Situacija s Čileancem je već dobro poznata. Barselona, tačnije Ernesto Valverde ga ne pušta ove zime i transfer bi po njegovom mišljenju mogao da bude ostvaren tek na leto. Ipak, Vidal je u dogovoru sa svojim agentom Fernandom Felicevičem postigao dogovor da se sa Barselonom krene u pregovore oko mogućeg rastanka, štop bi moglo da ubrza transfer u Grad mode. Finansijski, stanje je gotovo identično kao kod Eriksena. Barselona traži 20.000.000 evra, Inter ne bi išao preko desetak miliona, što bi eventualno moglo da se promeni, pogotovo ako se posao sa Eriksenom završi nešto povoljnije.

Pred vratima Intera je i Olivije Žiru. Vagali su u Interu da li juriti šampiona sveta sa Francuskom ili Fernanda Ljorentea, a na kraju je izbor ipak pao na otpisanog golgetera Čelsija. Podsetimo, još samo sitnice dele Čelsi i Inter oko dogovora za ovaj transfer. Trenutno su dva kluba na razdaljini manjoj od milion evra. Čelsi traži 5.000.000 za obeštećenje i milion evra kroz bonuse, dok Inter nudi samo milion evra manje za obeštećenje. Na vezi su konstantno Bepe Marota i Marina Granovskaja koji uporno traže rešenje za ovu situaciju.

Žiru je jučerašnju Čelsijevu pobedu nad Barnlijem ispratio s tribina, što dovoljno govori o tome da u redovima Plavaca nije toliko važan, a i Frenk Lampard je nedavno poručio da je Žiru slobodan da ide, mada tada još nije doneo zvaničnu odluku.

Doduše, nije samo problem u dogovoru dva kluba, pošto postoji i određena zadrška oko ličnih uslova saradnje. Plata nije sporna, već dužina ugovora. Žiru traži garantovan ugovor do juna 2022, dok Inter daje do 2021. Ali, to verovatno neće biti velika prepreka na kraju.

Nevezano za poslove sa Eriksenom i Vidalom, Inter pokušava da ove zime završi još jedno pojačanje u veznom redu – Franka Kesija. Inter je već ponudio Matea Politana za reprezentativca Obale Slonovače, što je Milan već odbio, ali pomenuti izvor tvrdi da u Interu ne nameravaju da se tek tako predaju i pokušaće narednih dana da s Rosonerima izboksuju dogovor koji će odgovarati jednima i drugima. Videćemo samo pod kojim uslovima.

Na kraju, ostaje još pitanje dolaska Ešlija Janga. Transfer je još pre nekoliko dana bio najavljen kao gotov, ali Jangovi agenti su se tek danas sastali sa čelnicima Intera kako bi dogovorili detalje. Ugovor od godinu i po dana je spreman, Inter će na sebe preuzeti isplatu preostale plate za ovu i kompletne za narednu sezonu od 3.000.000 evra. Jang je vrlo zainteresovan da pređe na Meacu i sarađuje sa Konteom pošto će imati gotovo garantovano mesto u startnoj postavi. Navodno, Mančester junajtedu će pripasti simboličnih 1.500.000 evra na ime obeštećenja za ovaj posao.

Pred Interom je 20 dana istine.

Foto: Reuters, Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara