Žoao Mario (©Reuters)
Žoao Mario (©Reuters)

Interova mala škola "varanja" iliti kako da ne plati 30.000.000 evra Sportingu i pusti Žoaa Marija

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.07.21. | 17:17

Nerazuri rade na transferu portugalskog veziste u redove Benfike

Ako je verovati pisanjima s Čizme, Inter se u ponedeljak u popodnevnim časovima zvanično ratosiljao Žoaa Marija i jednog od toksičnijih ugovora koji su samo jednoj strani doneli korist. A to nije Inter, jasno.

Utorak, 20.00: (5,40) Borac Banjaluka (3,70) Kluž (1,60)

Izabrane vesti

Danima unazad Interovi čelnici radili su aktivno na tome da se raziđu sa portugalskim vezistom koji tokom pet godina boravka nije uradio gotovo ništa i najviše vremena proveo je na pozajmicama, dok je s Neroazurima imao potpisanu platu od 5.000.000 evra. Problem je nastao posle ove, poslednje pozajmice u lisabonskom Sportingu. Naime, portugalski šampion je s prvakom Italije imao sklopljen dogovor da mora da bude obavešten o eventualnim ponudama drugih klubova, odnosno da ima pravo da izjednači novčane zahteve ako to želi i tako potpiše Marija. Benfika se javila, Inter to nije učinio i samim tim trebalo bi da plati kaznene penale u iznosu od 30.000.000 evra u slučaju da Mario bude prodat ekipi koja nije Sporting.

Nije to novost, pošto se o tome piše i priča danima unazad. U Sportingu su bili jako nezadovoljni činjenicom da je Inter tajno pregovarao sa Benfikom, pa onda i Mario sa gradskim rivalom. Ali, sada je izgleda i ta nepovoljna situacija po Inter razrešena. Naime, direktorski tandem Marota - Auzilio uspeo je s agentima portugalskog igrača da napravi dogovor o sporazumnom raskidu saradnje, što Mariju daje mogućnost da ide gde god poželi, a Inter skida odgovornosti da mora da ima bilo kakvu obavezu prema Sportingu.

Mario je još ranije postigao sa Benfikom dogovor oko ličnih uslova saradnje. Potpisaće ugovor na pet godina, uz godišnja primanja od 2.000.000 evra. Izabrao je Benfiku pre Sportinga i tako ozbiljno uvredio klub u kojem je prošle sezone postao šampion Portugalije.

Ostaje da vidimo da li je s ovim potezom saga zaista okončana, ili će Sporting pokušati da povuče neke pravne poteze protiv Intera...



tagovi

Žoao Marioletnji prelazni rok 2021InterBenfikaSporting Lisabon

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara