Lukas Alario (©AFP)
Lukas Alario (©AFP)

Internasionalovo zagrevanje za meč sezone

Vreme čitanja: 3min | uto. 04.06.24. | 23:07

Kako god da se završi meč sa Real Tomajapom (sreda, 02.30) dalju sudbinu brazilskog kluba u Kopa Sudamerikani odlučiće duel sa Delfinom 9. juna

Zbog obilnih padavina i olujnog nevremena koje je pre dve nedelje zahvatilo saveznu državu Rio Grande do Sul u Brazilu, izazivajući velike poplave i paralisanost čitavog regiona, sve sportske manifestacije bile su odložene do daljnjeg. I ako je grupna faza oba kontinentalna takmičenja zvanično završena prošle nedelje, oba velikana iz Porto Alegrea, glavnog grada ove savezne države, nisu bila u mogućnosti čak ni da odputuju na gostovanja, a tek da organizuju mečeve na svom terenu. Tako će noćas sa početkom od 02:30 časa po srednjoevropskom vremenu, na stadionu Kuarto Sentenario, u zaostalom meču četvrtog kola grupe C Kopa Sudamerikane Internasional izaći na megdan bolivijskom Real Tomajapu.

Domaći tim, koji je zakucan na dno tabele sa tek jednim osvojenim bodom, nema ni teoretske šanse da se dokopa pozicije koja vodi u nastavak takmičenja, dok gosti iz Brazila koji se trenutno nalaze na trećem mestu sa pet jedinica, svesno idu na pobedu sa namerom da sustignu ekvadorski Delfin koji sa utakmicom više zauzima drugu poziciju koja vodi u plej-of. Prvo mesto i direktan plasman u osminufinala, već je poznato i ono pripada Blgranu, bez mogućnosti da bude ugrožen, sa 12 osvojenih bodova iz svih šest odigranih utakmica.

Izabrane vesti

Dakle, koju predvodi argentinski stručnjak Eduardo Kudet, isključivo zavisi samo od sebe, a Real Tomajapo stiže već eliminisan. Bolivijci će se noćas i zvanično oprostiti od kontinentalne scene, sa tek jednim osvojenim bodom na svom kontu u dosadašnjih pet odigranih utakmica. Međutim, treba napomenuti da jedini put kada su ostali neporaženi u ovosezonskom izdanju Kopa Sudamerikane, to bilo upravo protiv Internasionala u drugom kolu grupne faze i to u Porto Alegreu na stadiou Žose Pinjero Borda, kada su mreže ostale da miruju sa obe strane.

Ipak, možemo to smatrati apsolutno iznenađujućim rezultatom, jer je reč o veoma tehnički slaboj ekipi. U osnovi, izabranici Kristijana Arana igraju defanzivno, a ni tada ne mogu da imaju uravnoteženu odbranu. Primili su 11 golova u poslednjih pet utakmica i u svima su pretrpeli poraze, uz samo tri četiri postignuta gola. Poslednji put kada su izašli na teren u Kopa Sudamerikani, izgubili bili su poraženi rezultatom 4:3 u gostima od Delfina. Računajući i utakmice nacionalne lige Bolivije i Kopa Sudamerikane, u poslednjih pet obračuna zabeležili su dve pobede i tri poraza bez remija. U pomenutom periodu uspeli su da savladaju Real Santa Kruz i Galberto Viljaroel, pored poraza od Delfina, Belgrana i Universitarija iz Vinta.


02.30: (14,0) Real Tomajapo (6,75) Internasional (1,20)


Internacional se, pak, nalazi na trećem mestu u ovoj grupi sa pet bodova, tri manje od Delfina, koji je trenutno na drugom mestu. Inter je do sada u takmičenju zabeležio jednu pobedu i jedan poraz, kao i dva remija, uz tri postignuta i tri primljena gola. Tim je dugo bio bez utakmica zbog poplava u svojoj državi i vratio se u igru prošle nedelje upravo za Kopa Sudamerikanu.

Igrajući u Barueri, u državi Sao Paulo, tim se suočio sa Belgranom iz Argentine. Koloradosi prvi došli do prednosti na tom meču, ali su u trentku zamračenja i loše koje je trajala samo nekoliko minuta, uspeli ne samo da ispuste prednost, već i da je predaju rivalu, koji je na put potvratka ka kući, poneo sva tri boda. Ipak, sve i dalje zavisi samo od njih, a ako urade ono što se od njih očekuje, a to je da mirno savladaju bolivijski tim, odluku o nastavku takmičenja doneće na svom terenu protiv Delfina u poslednjem kolu.

Čak i ako izgubi ovu utakmicu, što verujemo da je malo verovatno, Inter bi za plasman u kvalifikacije zavisio opet samo od pobede u poslednjem kolu. Ipak, tim iz Rio Grande do Sula je već u domaćem prvenstvu prošlog vikenda dokazao da ima veoma kvalitetnu ekipu i da može da preokrene stvari u svoju korist, pobedom nad Kujabom. Bila je to treća pobeda kluba u poslednje četiri utakmice u gostima. Na kraju krajeva, pobeda od tri gola u ovom meču bi dovela do toga da Inter dođe do poslednjeg kola i gde bi mu samo remi bio potreban da se kvalifikuje u plej of.

(Piše: Đorđe RADONJIĆ)

KOPA SUDAMERIKANA – ZAOSTALA UTAKMICA 4. KOLA

Sreda

02.30: (14,0) Real Tomajapo (6,75) Internasional (1,20)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Kopa SudamerikanaInternasional

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara