©AFP
©AFP

Internasional iz Bolivije uhvatio zalet, predstoji lov na Delfine

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.06.24. | 04:59

Gosti slavili 2:0 pred utakmicu odluke na domaćem terenu

Samo jedna pobeda u četiri kola grupne faze Kopa Sudamerikane bio je učinak daleko od zadovoljavajućeg za Internasional, međutim dva kola pre kraja takmmičenja računica brazilskog kluba svela se na jasan zadatak - da pobede Delfin u poslednjem kolu kod kuće.

Iz te perspektive, gostovanje Realu Tomajapu nije imalo nikakav rezultatski značaj, međutim put u Boliviju izabranici Eduarda Kudea nisu shvatili kao turistički obilazak, već su pobedom (2:0) režirali uvertiru u najvažniju utakmicu dosadašnjeg dela sezone.

Izabrane vesti

Uspeli su gosti da uspostave inicijativu i da bolje izdanje pretoče u drugu pobedu u grupnoj fazi. Trijumf Internasionala najavio je Bruno Gomes golom u 31. minutu, dok je posle crvenog kartona koji je zaradio Orelana bilo jasno da se brazilski predstavnik kući neće vratiti praznih šaka.

Na isključenje beka bolivijskog tima nadovezao se penal u 88. minutu koji nije iskoristio Alario, međutim napadač gostiju iskoristio je popravni i udvostručivši prednost stavio tačku na susret.

Internasional je pobedom stigao do sume od osam bodova i tako se izjednačio sa Delfinom na deobi druge pozicije, pa će odluku o drugom timu Grupe C, iza nedodirljivog Belgrana, doneti direktan duel brazilskog i ekvadorskog kluba zakazan za 9. jun.

Pobeda u poslednjem susretu grupne faze Internasionalu bi donela plasman u šesnaestinu finala Kopa Sudamerikane, dok je Delfinu za ostanak na drugom mestu bitno samo da ne pretrpi poraz.

KOPA SUDAMERIKANA – ZAOSTALA UTAKMICA 4. KOLA

Sreda

Real Tomajapo - Internasional 0:2 (0:1)

/Bruno Gomes 31, Alario 89/



tagovi

Kopa SudamerikanaInternasional

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara