Inter u Veroni: Konte više ne prašta

Vreme čitanja: 4min | čet. 09.07.20. | 15:16

Pošto je držao sat vremena bukvicu fudbalerima posle poraza od Bolonje na San Siru Konte se nije više vraćao na tu temu. Postavio je novi cilj pred svoje izabranike: osvojiti drugo mesto i postati prvi italijanski tim koji je osvojio Ligu Evrope

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Trener Intera Antonio Konte je proglasio kao cilj osvajanje drugog mesta u Seriji A. Put do te mete vodi preko Bentegodija i sudara sa Veronom. Poput Nerazura i tim iz grada Romea i Julije želi da zaboravi što pre prošlonedeljni poraz i da ostane zakačen za voz koji vodi u Ligu Evrope. U drugoj utakici današnjeg programa 31. kola Spal traži poslednje zrno nade za opstanak u Seriji A dok Udineze ima drugu meč loptu za mirnu završnicu šampionata, posle one propuštene protiv Đenove.

Izabrane vesti

VERONA – INTER

Dobra vest za Inter je da protiv Verone igra u gostima. Kada bi se računale samo utakmice na gostovanjima Inter bi bio prvak Italije. Nerazuri osvajaju 2,28 bodova po utakmici kada igraju daleko od San Sira. Trener Azura Antonio Konte nema objašnjenje za taj paradoks svog tima, ali ne pristaje na etiketu da Inter igra loše. Kormilar Nerazura je podsetio, sa dozom ponosa, da su njegovi momci treći tim u Seriji A po broju stvorenih šansi i upućenih udaraca ka protivničkom golu. Sve u svemu, italijanski stručnjak naglašava da je Inter napravio napredak u ovoj sezoni u svim parametrima, ne samo u osvojenim bodovima u odnosu na prethodne godine.

Pošto je držao sat vremena bukvicu fudbalerima posle poraza od Bolonje na San Siru Konte se nije više vraćao na tu temu. Postavio je novi cilj pred svoje izabranike: osvojiti drugo mesto i postati prvi italijanski tim koji je osvojio Ligu Evrope. Istovremeno, uprava Intera i stučni štab su stavili do znanje svima da niko nema sigurno mesto, da ostanak u Apijano Đentileu mora da se zaradi do kraja sezone.

U odbrani ćemo videti prvi put posle pet meseci trio koji je trebalo da bude neprikosnoveni bedem Nerazura u ovoj sezoni Godin- De Fraj – Škrinjar. Urugvajac nije ispunio očekivanja. Zvanično jer nije mogao da se adaptira na odbranu sa tri defanzivca u liniji, čitavu karijeru je igrao sa četvoricom. Sa Godinom u timu, Škrinjar može da se vrati na svoju prirodno poziciju, levo od De Fraja, mada nije isključeno da ostane desno budući da će sa te strane delovati Darko Lazović. Povratak Godina u tim nije posledica promene mišljenja Kontea, već suspenzije Bastonija i D’Ambrozija zbog kartona.

Na sredini terena će biti potvrđeni Brozović i Galjardini jer su Barela i Sensi povređeni. U napadu će tek treći put u ovoj sezoni od prvog minuta igrati nekadašnji tandem Mančester Junajteda Lukaku- Sančez. Za ulogu ofanzivnog pleja su u konkurenciji Eriksen i Borha Valero. Danac je favorit da dobije još jednu šansu.

Verona je doživela krah u Breši. Jurić je opravdao poraz od fenjeraša umorom svojih igrača. Treba dodati da na Rigamontiju nije bio Amrabat koji predstavlja i mozak i pluća tima iz Verone. Jurić će protiv Intera poslati na teren najbolji sastav jer želi da ostane zakačen za Milan, odnosno blizu sedmog mesta koje garantuje izlazak u Evropu.

Na stranu kiks u Breši i amnezija u poslednjih desetak minuta protiv Sasuola, Verona i pored toga što ima nekoliko ključnih igrača sa spremnim koferima (Amrabat je novi igrač Fjorentine, Rahmani Napolija, Kumbula bira između Lacija i Intera) nastavlja da igra punom snagom.

VERONA 3-4-1-2: SILVESTRI; RAHMANI, GINTER, KUMBULA; FARAONI, AMRABAT, VELOZO, LAZOVIC; PESINA; ZAKANJI, DI KARMINE

INTER 3-4-1-2: HANDANOVIĆ; GODIN, DE FRAJ, ŠKRINJAR; KANDREVA, GALJARDINI, BROZOVIĆ, JANG; ERIKSEN; LUKAKU, SANČEZ

SPAL – UDINEZE

Spal se bori za slamku spasa, Udineze za izlazak iz uzburkanih voda borbe za opstanak. Momci Điđija Di Bjađa su zaslužilli igrama na terenu mnogo više od jednog boda (protiv Milana) koji su osvojili od nastavka sezone. S druge strane, Udineze se konačno odblokirao u golgeterskom smislu i stigli su rezultati. Tim iz Friulija je imao ubedljivo najgori odnos udaraca u okvir vrata i postignutih golova u Seriji A. Na poslednja tri meča Friulani su promenili ploču, zatresli su mrežu četiri puta i osvojili četiri boda. Glavni akteri preporoda Udinezea su De Paul, Lazanja i probuđeni Fofana.

Večarašnji duel će biti i sudar dvojice centarfora koji gaje nade da bi mogli da se nađu na spisku Roberta Mančinija za Evropsko prvenstvo sledeće godine: Petanje i Lazanje. Obojica su u dobroj formi i gotovo redovno su “oktucavali” golgeterski karton u poslednjim mečevima. Lazanja je postigao čak četiri gola na poslednje tri utakmice i najzaslužniji je što Udineze večeras može da pobegne na plus 8 od zone ispadanja.

U timu Spala bi trebbalo da zaigra od prvog minuta Nenad Tomović i to na poziciji desnog beka pošto Čonek mora da preskoči meč zbog kartona. U timu Udinezea je moguće da Nestorovski dobije šansu u posledjem momentu na uštrb Okake koji bi mogao da se preseli na klupu.

SPAL 4-4-1-1: LETICA; TOMOVIĆ, VIKARI, BONIFACI, REKA; D’ALESANDRO, VALDIFJORI, DABO, STREFECA; CASTRO; PETANJA

UDINEZE 3-5-2: MUSO; DE MAJO, NUJTNIK, SAMIR; STRIGER LARSEN, DE PAUL, VALAS, FOFANA, ZEGELAR; LAZANJA, OKAKA.

SERIJA A - 31. KOLO

Utorak

Leće - Lacio 2:1 (1:1)

/Babakar 30, Lućoni 47 - Kaisedo 5/

Milan - Juventus 4:2 (0:0)

/Ibrahimović 62 penal, Kesi 66, Leao 69, Rebić - Rabio 47, Ronaldo 52/

Sreda

Fjorentina - Kaljari 0:0

Đenova - Napoli 1:2 (0:1)

/Goldaniga 49 - Mertens 45+1, Lozano 66/

Roma – Parma 2:1 (1:1)

/Mhitarijan 43, Vertu 53 - Kučka 9 pen/

Atalanta – Sampdorija 2:0 (0:0)

/Toloi 75, Murijel 85/

Torino – Breša 3:1 (0:1)

/Mateju 48 ag, Beloti 58, Zaza 86 – Toregrosa 21/

Bolonja - Sasoulo 1:2 (0:1)

/Barou 90+1 - Berardi 41, Haraslin 57/

Četvrtak

19.30: (3,35) SPAL (3,35) Udineze

21.45: (5,10) Verona (3,70) Inter (1,70)

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Antonio Konte

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara