Inter se uz VAR spasao poraza pred fatalnim kontrama Parme i ljutog otpadnika Karamoa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.10.19. | 19:55

Kiks Nerazura, Juve ostao na prvom mestu

Dobio je Inter sjajne vesti uoči meča sa Parmom na Meaci. Kiks Juventusa u Lećeu je Nerazurima otvorio put da se vrate na prvo mesto Serije A. Imperativ pobede i motiv da slome Krstaše su postali još veći.

Ali, na kraju su ga VAR i milimetri spasili poraza na svom terenu od opasne Parme. Sa golom i asistencijom, Interov bivši igrač Jan Karamo je doneo Parmi munjevit preokret na Meaci, ali je video tehnologija donela Interu izjednačenje i konačnih 2:2. Tako da Nerazuri opet ostaju na bod od lidera Juventusa.

Izabrane vesti

Konte je izveo najjači tim koji je imao na raspolaganjiu, ali Parma je na početku pokazala zašto je jedan od najopasnijih austajdera u Seriji A. Iako gosti nisu mogli da računaju ni na jednog od dvojice klasičnih napadača Kornelijusa i Inglezea koji su im mnogo bitni, trener Daversa je pronašao sjajno rešenje. Gurnuo je Žervinja u sredinu napada, a na njegovo mesto stavio brzonogog Jana Karamoa koji je prošlog leta stigao na Tardini kao veliko pojačanje baš iz Intera. Talentovani, ali kontroverzni Francuz u Interu nikad nije opravdao očekivanja, a Antonio Konte nije želeo da lupa glavu sa njegovim temperamentom i letos ga je lako precrtao. Parma ga je dovela na pozajmicu s obaveznim otkupom ugovora, ali Karamo se nije izborio za mesto startera pored otkrića sezone Kuluševskog i dugo je čekao pravu šansu.

Večeras ju je dočekao. Baš protiv Intera, baš na Meaci!  

Već u osmom minutu je zapretio i bio u sjajnoj šansi, a potom je Handanović morao paradom da sprečava šut Dermakua. Posle dve šanse za Parmu, Inter je poveo srećnim golom Kandreve i izgledalo je da sve ide po planu. Posle kornera se lopta odbila na šut Kandrevi koji je tukao snažno, a lopta je zakačila Dermakua, promenila smer i završila u mreži.

Ipak, Interovo slavlje je trajalo samo tri minuta. Nerzauri su na bolan način upoznali Parmine fatalne kontre koje su postale zaštitni znak Krstaša ove sezone. Karamo je sve sam uradio. Presekao je pas Brozovića, kao munja se stuštio pred kazneni prostor bivšeg kluba, zalomio rivala, a onda majstorski tukao u bliži ugao što je verovatno iznenadilo Handanovića.  

Inter još nije oporavio od šoka, a posle četiri minuta je doživeo još jedan takav. Opet je Karamo „opljačkao“ Brozovića, istrčao kontru, ali je na kraju umesto da šutira, poslužio Žervinja i Parma je napravila šokantan preokret!

Inter je krenuo ofanzivno u drugom poluvremenu i „na vreme“ izjednačio. Kandreva je proigrao Lukakua, sudija je poništio gol zbog ofsajda, ali je VAR pokazao da su Kandreva i Lukaku za milimetar izbegli neregularne pozicije i Interu je priznato izjednačenje.

Očekivalo se tada da Inter krene svim silama, ali Konte sve do samog finiša nije smeo da napadne sa većim brojem igrača u strahu od Karamoa, Žervinja i Kuluševskog. Imao je Inter više od igre, stvorio više šansi, pretili su Lautaro, Kandreva, pa čak i rezervista De Fraj, ali nisu to bili neki posebni ziceri. Sve do nadoknade vremena kada je strašan volej supertalentovanog Espozita prohujao pored stative. Sa njim je otišla i poslednja nada Intera o pobedi.

ITALIJA 1 - 9. KOLO:

Petak

Verona - Sasuolo 0:1 (0:0)
/Đuričić 50/

Subota

Leće - Juventus 1:1 (0:0)
/Mankosu 56pen - Dibala 50pen/

Inter - Parma 2:2 
/Kandreva 23, Lukaku 51 - Karamo 26, Žervinjo 30/
20.45:  (2,00) Đenova  (3,45)  Breša (3,80) 

Nedelja

12.30:  (1,90) Bolonja  (3,50)  Sampdorija (4,10) 
15.00:  (1,40) Atalanta  (4,50)  Udineze (8,50) 
15.00:  (1,95) Torino  (3,45)  Kaljari (4,00) 
15.00:  (8,50) SPAL  (4,50)  Napoli (1,40) 
18.00:  (2,25) Roma  (3,40)  Milan (3,20) 
20.45:  (2,50) Fjorentina  (3,35)  Lacio (2,80) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara