OKK Beograd na popravnom u Valjevu

Vreme čitanja: 3min | uto. 11.02.20. | 08:57

Klonferi moraju da se vade nakon poraza od Vojvodine na svom parketu

Čudo od meča smo gledali u subotu u matine terminu na Voždovcu. Košarkaši OKK Beograda i Vojvodine igrali su punih 50 minuta, bilo je bezbroj uspona, padova, preokreta, gosti su čak 51 put šutnuli sa distance, ali su na kraju sakupili dovoljno poena da trijumfuju protiv Klonfera, koji će večeras u Valjevu tražiti jako važnu pobedu u borbi za opstanak. Naravno, isto to će učiniti i Metalac koji ima isti skor kao Beograđani na tabeli, pa nas čeka prava mala borba davljenika (19.30).

U prvom delu sezone, OKK Beograd je upravo protiv Valjevaca došao do prve pobede u takmičarskoj godini, nakon velikog preokreta u poslednjoj deonici. Najbolji je tada kod domaćih bio Novak Musić sa 21 poenom, a pišu mu se neki važni poeni sa kraja utakmice, kao i ukradena lopta kojom je faktički rešio meč. On, međutim, neće večeras biti na terenu, pošto se i dalje oporavlja od povrede, pa će ga na mestu plejmejkera i dalje odmenjivati Mihailo Jovičić i Nenad Miljenović. Na drugoj strani, košarkaše Metalca će svakako predvoditi Aleksa Stepanović i Luka Anđušić, koji su u odličnoj formi.

Izabrane vesti

Svesni su i jedni i drugi važnosti večerašnje utakmice, pa tako prvotimac OKK Beograda, Miloš Vićentić ističe da njegov sastav očekuje velika borba u Valjevu.
"Očekuje nas veoma teška i izuzetno bitna utakmica sa ekipom Metalca u Valjevu. Probaćemo da uz veliku borbu i dobru partiju stignemo do još jedne pobede. Ta pobeda bi nam jako puno značila za to da mirnije dočekamo kraj aktuelne sezone“, izjavio je Vićentić.

Sa druge strane, igrač Metalca, Aleksa Stepanović, ističe da će njegova ekipa pokušati da smanji broj grešaka, te da tako dođe do trijumfa.
"Iza nas je jako težak meč u Lazarevcu, koji je obilovao preokreta. I pored vođstva u trečoj četvrtini greške u odbrani i skoku koštale su nas trijumfa, ali nema vremena za žaljenje. Zgusnut raspored očekuje nas i nakon finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća, a duel protiv jednog od konkurenata u borbi za opstanak može mnogo da odluči. Nadam se da ćemo motivisano ući u ovaj meč i nošeni podrškom publike stići do vrednog trijumfa“, istakao je Stepanović.

U drugom duelu dana sastaće se ekipe Mladosti iz Zemuna i Napretka iz Aleksinca u prilično neuobičajenom terminu od 16.00. Biće to borba dva tima iz sredine tabele u kojem će gosti tražiti priključak i „osiguranje“ mesta u Superligi, dok će Mladost pokušati da se približi na samo korak iza Dinamika na trećem mestu, koji je sinoć šokantno izgubio od Kolubare na domaćem parketu.

 

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE – 20. KOLO

Ponedeljak
Borac Čačak - Zlatibor Čajetina 78:87
/Čarapić 16, Nerandžić 14, Tajler 13 (8as) - Riznić 22, Mitrović 21/

Dinamik - Kolubara 73:79
/Pašajlić 14, Paunović 13 - Čvorović 19, Pen 16, Simić 15 (7as)/

Sloboda Užice - Vršac 94:89
/Simović 21 (12sk), Pažin 18, Foster 17, Simić 15 (7sk, 7as), Tadić 13 (9sk, 8as) - Dimić 33, Milošević 17, Grušanović 12, Ćirković 11 (12as)/

Utorak
16.00: (1,30) Mladost Zemun (16,0) Napredak Aleksinac (3,90)
19.30: (1,60) Metalac Valjevo (14,5) OKK Beograd (2,55)

Sreda
18.00: Tamiš – Dunav
20.00: Vojvodina – Novi Pazar

Foto: OKK Beograd / Ivica Veselinov


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara