Sandro Tonali (©AFP)
Sandro Tonali (©AFP)

Inter krenuo u letnji šoping: Dogovor sa najvećim talentom Serije A, a ceh će platiti najveća nada kluba

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.06.20. | 21:22

U toku su i pregovori sa štoperom koji je otkriće sezone

Prelazni rok u Italiji će zvanično krenuti početkom spetembra, ali je Inter već krenuo u letnju transfer akciju. Nerazuri ne žele da gube vreme i u oprezu zbog jake konkurencije su počeli pregovore oko glavnih meta za letnji prelazni rok.

Prema poslednjim vestima iz Italije, Inter je sve bliže kupovini najvećeg talenta italijanskog fudbala Sandra Tonalija, a na dobrom putu je da angažuje i albanskog štopera Maraša Kumbulu koji je bio otkriće ove sezone.

Izabrane vesti

Transfer ekspert Đanluka Di Marcio javlja da je Inter veoma blizu dogovora sa Brešom oko dovođenja Tonalija. Visina transfera bi trebalo da bude oko 30.000.000 evra plus bonusi koji su vezani za individualni učinak mladog veziste. Iako je Brešin gazda Masimo Ćelino ranije poručivao da mladu zvezdu neće prodati ispod 50.000.000 evra. Jasno je da u ovo vreme finansijske krize u fudbalu niko nije bio spreman da mu ponudi pomenuti novac i zato će pristati na realnu opciju.

Zeleno svetlo za transfer je dao i Tonali koji se do sada nećkao oko prelaska u Inter. Mladi vezista je u više navrata isticao da je navijač Milana i da bi voleo da karijeru nastavi u dresu Rosonera, ali je shavtio da to nije moguće. Milan više nije konkurentan u borbi za najtraženije igrače Serije A i nije mogao da parira ponudi Intera, ali i ostalih klubova koji su bili zainteresovani poput Juventusa, Pari Sen Žermena, Arsenala, Barselone, Napolija... Možda je Tonali mogao i više da zaradi u inostranstvu, ali mu je želja bila da ostane u Italiji.

Tonalija porede sa Andreom Pirlom zbog stila igre, fizičkog izgleda i igranja u Breši. Ako na kraju potpiše za Inter, kompletiraće vezni red sa još dvojicom velikih talenata italijanskog fudbala Nikolom Barelom i Stefanom Sensijem od kojih se očekuje da nose igru reprezentacije Italije narednih godina.

Pored Tonalija, Inter radi i na dovođenju talentovanog albanskog štopera Maraša Kumbule iz Verone koji je ove sezone prešao put od anonimusa do senzacije Serije A. Za njega se interesuju još Napoli i neki drugi klubovi, ali Inter deluje najozbiljnije. Nerazuri nude 28.000.000 plus 7.000.000 evra kroz bonuse s tim što bi deo transfera pokrili slanjem nekog od svojih mladih igrača u suprotnom smeru. Takođe, ostavili bi Kumbulu u Veroni još jednu sezonu kao pozajmljenog igrača.

A kada se već pominju odlasci mladih igrača, Inter će najverovatnije ostati bez svog najtalentovanijeg. Napadač Sebastijano Espozito je odavno projektovan kao velika nada kluba i igrač kakav se dugo čekao iz omladinske škole Nerazura, ali izgleda da nije uspeo da se izbori za mesto u ozbiljnijim planovima Antonija Kontea. Mladi napadač je odbio ponudu za produžetak ugovora jer ne vidi sebi u bitnoj ulozi u Interu što znači da planira odlazak. Atalanta se prva javila sa željom da ga kupi, a Inter pokušava da u transfer ubaci povratnu klauzulu po kojoj bi u naredne dve godine mogao da otkupi Espozita nazad po fiksnoj ceni.

 


tagovi

Letnji prelazni rok 2020Sandro Tonali

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara