Inter juri besplatna pojačanja: Žiru plus još petorica za “dž”

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.11.19. | 12:23

Marota je specijalac za ove operacije

Tokom direktorsko mandata Đuzepea Marote u Juventusu, klub iz Torina je postao poznat po dovođenju besplatnih fudbalera bez obeštećenja. Marota je tako u Juve dovodio Pirla, Pogbu, Ljorentea, Kediru, Komana, Dani Alvesa, Evru, Emrea Džana…

Sa sličnom politikom je iskusni operativac nastavio kada je prošle godine prešao u Inter. Prvo Marotino besplatno pojačanje je bio urugvajski štoper Dijego Godin sa kojim se dogovorio prošle zime za transfer prošlog leta. Sada je na Marotinoj listi želja još nekoliko imena kojima ističu ugovori.

Izabrane vesti

Marota će prvo pokušati da dovede Olivijea Žirua iz Čelsija i ispuni veliku želju treneru Konteu. Francuzu ističe ugovor narednog leta, u Čelsiju ne igra i klub nema ništa protiv njegovog odlaska. Ali uz obeštećenje od 5.000.000 evra u januaru. Marota samtra da je to preveliki novac jer Žiru ima i visoku platu, pa nema nameru da plaća bilo kakvo obeštećenje. Sačekaće leto da ga dovede besplatno ili će čekati da igrač izvrši pritisak na klub i dobije zeleno svetslo već u januaru. Žiru je nezadovoljan, a žuri mu mu se u januaru nađe klub i povrati formu kako bi zadržao status reprezentativca Francuske pred EP narednog leta.

Pored Žirua koji je Konteova želja, Marota ima i pet svojih želja među igračima kojima ističu ugovori. Najatraktivnija je Kristijan Eriksen koji ne želi da produži ugovor u Totenhemu. Zbog toga igra sve manje ove sezone i daleko je od forme iz prošle sezone. Totenhem se već pomirio sa njegovim odlaskom i nada se da će se makar neko u januaru izaći sa bilo kakvom ponudom. Šuškalo se da bi Real mogao da ponudi oko 20.000.000 evra za Danca. U igri je i Juventus koji poput Marote nagovara Eriksena da sačeka leto, a da onda dobije bonus za potpis. Za Marotu je ovo izazov i kako da izađe kao pobednik iz trke sa bivšim klubom i bivšim saradnikom Paratićijem. A igrač Eriksenovog kalibra bi svakako bio ogromno pojačanje za Inter.

Poput Eriksena, ugovor u Totenhem narednog leta ističe i belgijskom štoperu Janu Vertongenu. I ne želi da ga produži. Sačekaće leto i promeniti klub uz bonus za potpis. Za Konteov sistem igre sa trojicom štopera, Vertongen bi bio idealno pojačanje i pojačao već jaku liniju u kojoj su Škrinijar, Godin, De Fraj...

Na spisku besplatnih pojačanja su i dva beka iz Pariza. Tomi Menijeu i Lajvinu Kurzavi ističu ugovori sa Pari Sen Žermenom i već su odlučili da ih ne produže. Belgijanac je i ranije bio želja Intera, sjajno je pojačanje za Konteov 3-5-2 sistem i treba očekivati da Marota uradi sve da ga dovede. Kurzava ostaje samo opcija jer je Interova glavna meta za levi bok Filip Kostić iz Ajntrahta.

Na kraju, Interu je ponuđen i Dris Mertens kojem ističe ugovor u Napoliju i jedva čeka da pobegne iz lude atmosfere u Napulju. Marota se još dvoumi i vaga da li da angažuje Belgijanca. Mertens baš i nije igrač za Konteov Inter, ali sve menja to što će biti besplatan na kraju sezone.

Većina ovih planova se odnosi na sledeći letnji prelazni rok, osim Žirua kojeg Konte hitno želi u januaru. Ali Inter ne želi da plati ni evro obeštećenja.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara