(AFP)
(AFP)

Injaki će brzo u Klub 100: Stariji Vilijams 11 vezanih sezona teroriše golmane po Španiji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.09.24. | 22:00

Mada, Bilbao brine zbog povrede Nika

Daje i ne namerava da stane. Kad se pojavio bio je tu Aric Aduric od koga je mogao da uči kako se šalju projektili, kasnije i od Raula Garsije, ali Injaki Vilijams je od 2014. izgradio ime u Atletik Bilbau, postao znak raspoznavanja na San Mamesu, plus je više krilo nego tipičan centarfor, mada mu baš ta raznovrnost omogućava da teroriše golmane po Španiji.

I to stariji Vililijams radi izvrsno. Nije ga bilo među strelcima u početnih pet kola, ali je na startu sedme – Španci prvo igraju to, pa šesto kolo – bio čovek odluke, jer se igra baskijskog miljenika promenila kad je 30-godišnji fudbaler kročio na teren Butarkea i pogurao ekipu Ernesta Valverdea ka pobedi nad Leganesom – 2:0.

Izabrane vesti

Prvi gol je delo štopera Danija Vivijana, koji igra sve bolje, a namestio ga je Gorka Gurusetajoš jedan trenerov džoker s klupe – da bi Madriđane (za koje je Darko Brašanac igrao 72 minuta, a Matija Nastasić zabeležio prvi start od potpisa) dokrajčio Injaki Vilijams.

Bio je to Vilijamsov prvenac u ovom izdanju La lige, 11. vezana sezona u kojoj je pogodio u takmičenju, 98. gol za Bilbao. Brzo će u Klub 100 i to raduje sve navijače crveno-belih.

A brine ih povreda Injakijevog mlađeg brata, jer je Niko Vilijams zbog povrede stopala okončao susret već posle prvog poluvremena.

LA LIGA, SEDMO KOLO

Četvrtak:

Leganes – Bilbao 0:2 (0:0)

/Vivijan 65, I. Vilijams 75/




tagovi

PrimeraLeganesAtletik BilbaoBilbaoInjaki Vilijams

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara