©Starsport
©Starsport

Infrastrukturna revolucija kreće iz Novog Sada: Karađorđe dobija teren sa hibridnom travom

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.06.24. | 17:17

Početak radova zakazan za narednu nedelju

Uoči predstojeće letnje pauze iz Fudbalskog savaza Srbije najavljena je infrastrukturna revolucija u okviru koje će širom zemlje biti urađeni novi tereni. Posle godine u kojoj su sa radom počeli novi stadioni u Zaječaru, Leskovcu i Loznici, najavljeni su radovi u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, ali i Beogradu gde će se izgraditi Nacionalni stadion, a realizacijom pomenutih projekata očekuje se da bude potpuno promenjena slika fudbalske Srbije.

Istovremeno, Savez je velika sredstva uložio u terene na stadionima Super i Prve lige, a prvi teren sa hibritnom travom radiće se u Novom Sadu na stadionu Karađorđe, saznaje Mozzart Sport.

Izabrane vesti

Radovi na terenu Vojvodine će početi naredne nedelje, a na tenderu koji je raspisao FSS pobedila je mađarska firma Garden Group. Ista firma radila je i teren TSC-a o čemu je za naš portal nedavno govorio Janoš Žemberi.

„Postavljanje hibrida nas je pre tri godine koštalo oko 600.000 evra. Odlučili smo se sa mađarsku kompaniju Garden Grup koja je u regionu radila preko 300 fudbalskih terena i ima ogromno iskustvo. Kasnije su nas zvali sa Marakane da im pomognemo sa našim iskustvom i savetima, angažovali su istu firmu i prezadovoljni su. Zvezda nas je poslušala, ali ostali klubovi ne žele da čuju i forsiraju grčku firmu koja radi travnate podloge koje po kvalitetu nisu na zadovoljavajućem nivou. Kada kupujete pravu travu, valjda je bolje da uzimate travu sa ovog podneblja koja odgovara ovoj klimi nego da uvozite mediteransku“, rekao je prvi čovek TSC-a.

Novi Sad će tako predstavljati prvi u nizu gradova u kojima će biti napravljen infrastrtukturni iskorak, dok se poboljšanje uslova očekuje i u zapadnoj Srbiji gde su predstavnici regiona doneli odluku da umesto regionalnog sportskog centra, sredstva FSS budu uložena u terene sa veštačkom travom i pratećim elementima koji će biti postavljeni u sedam gradova: Užicu, Valjevu, Kraljevu, Vrnjačkoj Banji, Priboju, Velikom Gradišti i Kragujevcu



tagovi

FK VojvodinaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara