Foto: Reuters
Foto: Reuters

Independijente - Lanus, II čin: Borba na krv i nož za polufinale Sudamerikane

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.12.20. | 22:20

Prvi meč na La Fortalezi završen bez golova

Jasno je da će Argentina imati čak tri predstavnika u polufinalu Sudamerikane, pitanje je da li će treći biti Independijente ili Lanus. Bilo da kao pobednik iz dvomeča izađe velikan iz Aveljanede ili klub iz Buenos Ajresa, igraće se argentinsko polufinale, a Velez Sarsfild neće propustiti priliku da večeras (23.15) skautira prestojećeg rivala - ko god to bio.

U prvoj utakmici na La Fortalezi nije bilo pogodaka i deluje da je Lanus sada u blagoj prednosti budući da nije primio gol u gostima i da mu svaki remi koji uključuje golove donosi mesto među najbolja četiri i okršaja sa Velez Sarsfildom. Međutim, jedan podatak navodi da se zapitamo da li je to baš tako? Jer, ekipa Luis Subeldije je poražena na svakom gostovanju u dosadašnjem toku aktuelnog izdanja Sudamerikane. U prvoj rundi od Universidad Katolike u Ekvadoru 2:0, potom 4:3 na Morumbiju od Sao Paula, a onda i 2:1 od Bolivara na 3800 metara nadomrske visine u La Pazu.

Izabrane vesti

Granate ne uživaju u gostovanjima u južnoameričkoj B produkciji, ali im posete Stadionu Oslobodilaca Amerike poprilično prijaju. Od poslednja četiri međusobna okršaja u Aveljanedi, Lanus je dobio dva bez primljenog gola uz još dva remija. Između prošlonedeljne i večerašnje utakmice Lanus je pobedio Aldosivi (1:2), dok je Independijente poražen na šampionskoj stazi Kupa Dijego Armando Maradona od Urakana (3:2).

Klub koji se kroz istoriju najčešće peo na tron Južne Amerike, čak sedam puta mogao je u završnici prošlonedeljnog susreta da kazni Lanus i uveća sebi šanse za novi pomak ka trofeju koji je osvajao 2010. i 2017. godine. Remi mirnih mreža na La Fortalezi samo je produžio seriju nepobedivosti Lanusa u međusobnim mečevima, a ona sada iznosti pet duela. Navijači El Roha nikako ne mogu da odagnaju strepnju pred večerašnji susret svesni činjnice da njihov tim već četiri godine nije slavio protiv osvajača Sudamerikane iz 2013. godine.

Na spisak igrača spremnih za utakmicu vratio se Lautaro Akosta što će treneru Subeldiji otvoriti nekoliko novih opcija za taktički manevar. Stari lisac Hoze Sand uvek je tu da napravi prevagu iskustvom, a i dalje čeka 14 pogodak u duelima sa Independijenteom. Nije da nije mogao da ga postigne pre nedelju dana.

Kada je reč o kolekcionaru Libertadoresovih pehara iz Aveljanede, u prvom meču Lukas Pusinijeri nije želeo da koristi nedovoljno oporavljenog Silvija Romera imajući u glavi da će mu kapiten i prva zvezda tima biti neophodna za revanš. Večeras dolazi taj trenutak, mada ne bi trebalo očekivati lepršav fudbal. Čeka nas standardna borba na krv i nož. I ako ne padne gol u ranoj fazi, ni penali ne bi bili iznenađenje.

KOPA SUDAMERIKANA - ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Sreda

U. Katolika - Velez Sarsfild 1:3 (0:1) /prvi meč 2:1/

/Aued 68 - Taragona 17, Oreljano 73, Lusero 90+4/

Defensa i Hustisija – Baija 1:0 (0:0), /prvi meč 3:2/

/Romero 86/

Četvrtak

Kokimbo - Junior 0:1 (0:1) /prvi meč 2:1/

/Borha 7/ 

23.15: (2.05) Independijente (3.10) Lanus (3.70) /prvi meč 0:0/

 


tagovi

Kopa SudamerikanaLanusIndependijente

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara