Gerd Miler (AFP)
Gerd Miler (AFP)

IN MEMORIAM: Gerd Miler

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.08.21. | 14:11

Jedan od najboljih strelaca u istoriji fudbala preminuo u 76. godini

Legenda minhenskog Bajerna i reprezentacije Nemačke, Gerd Miler, preminuo je u 76. godini.

Izabrane vesti

"Danas svet Bajerna tuguje. Klub i svi njegovi navijači oplakuju smrt Gerda Mulera, koji je preminuo u nedelju ujutro u 76. godini. Muler je ušao u istoriju sa Bajernom i reprezentacijom Nemačke. Postigao je neverovatnih 566 golova u 607 takmičarskih utakmica za klub i još drži rekorde sa najviše pogodaka u Bundesligi (365) i sedam titula najboljeg strelca. Za reprezentaciju je postigao 68 golova u 62 utakmice", navedeno je u sapštenju bavarskog kluba.

Predsednik Bajerna Herbert Hajner izrazio je saučešće porodici Miler i obećao da će Gerdova zvezda ostati zauvek upamćena.

"Danas je tužan, mračan dan za Bajern i sve njegove navijače. Gerd je bio najveći napadač koji je ikada postojao, dobra osoba i karakter svetskog fudbala. Svi smo ujedinjeni u dubokoj žalosti sa njegovom suprugom i porodicom. Bajern ne bi bio klub koji svi danas volimo bez Gerda Milera. Njegovo ime i sećanje na njega će živeti večno", napisao je Hajner.


Izvršni direktor i bivši golman Bavaraca Oliver Kan takođe se opostio od jednog od najvećih strelaca u istoriji fzdbala.

"Vest o smrti Gerda Milera duboko nas je rastužila. On je jedna od najvećih legendi u istoriji Bajerna, njegova dostignuća su bez premca do danas i zauvek će biti deo velike istorije Bajerna i celog nemačkog fudbala. Kao igrač i osoba, Gerd se zalagao za Bajern i njegov razvoj u jedan od najvećih klubova na svetu kao niko drugi. Gerd će zauvek biti u našim srcima", reći su Olivera Kana.

Preko tri decenije najboljem strelcu svetskih prvenstava (po ukupnoj broju golova) 2015. godine je dijagnostikovana je Alchajmerova bolest zbog čega je poslednjih godina živeo je u domu sa specijalizovanom negom.

Miler je fudbalom je počeo da se bavi u rodnom Nerdlingenu, igrajući za istoimeni tim koji je svoj stadion nazvao po njemu 2008. godine. Miler je 1964. prešao u Bajern u kome je ostao punih 15 godina. Poslednje tri igračke sezone nosio je dres amoerčkog Fort Looderdjel Starsa.


tagovi

Gerd Miler

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara