Irfan Zulfić (©MN Press)
Irfan Zulfić (©MN Press)

IMT se razigrao – laka trojka protiv Nišlija

Vreme čitanja: 4min | pet. 30.08.24. | 20:36

Radnički nastavio sa porazima na gostovanjima, Traktoristi efektnim golovima u Loznici vezali drugi trijumf u šampionatu (3:1)

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša/

Izgleda da nije slučajno možda i najznačajnije trenutke u inače izuzetnoj igračkoj karijeri Nikola Drinčić doživeo u crno-belom dresu. Sa njim kao trenerom, kod Radničkog je ili crno ili belo. Nema sredine. Nema remija – Nišlije će na reprezentativnu pauzu kao jedina ekipa u ligi bez nerešenog rezultata. Kao nominalni domaćini u Leskovcu – sve tri pobede, kao gosti – evo ga i treći poraz, od IMT-a, u premijernoj utakmici sedmog kola Mozzart Bet Superlige (3:1).

Izabrane vesti

Propustile su Nišlije priliku da eventualnom pobedom, makar na dva sata, izbiju na drugo mesto na tabeli, novobeogradski Traktoristi ostvarili su drugi vezani trijumf i oni na pomenuti dvonedeljni brejk odlaze u sjajnom raspoloženju. Dva potpuno različita poluvremena viđena su na Lagatoru, uspavanka u prvom i mnogo bogatiji sadržaj u nastavku. Od svega po malo kod nominalnog domaćina za zaslužen trijumf – lepi golovi, posebno onaj vodeći Zulfićev, dobre izmene trenera ĐorđevićaStevanović je pogodio nepuna dva minuta po ulasku u igru, na kraju je proradila i francuska veza, jer su dvojica internacionalaca iz zemlje aktuelnog svetskog vicešampiona, Kur i Batis, kreirali treći pogodak koji je otklonio dilemu po pitanju konačnog ishoda.

Ne bi nas začudilo da je zvuk lopte koja cepa mrežu gola Radničkog nakon bombe Irfana Zulfića sa oko 30 metara u 31. minutu probudio neke od gledalaca na tribinama lozničkog Lagatora, jer bila je to istinska uspavanka, poluvreme daleko ispod proseka čak i za Mozzart Bet Superligu. Svako malo, seckanje igre - čak 27 prekršaja u prvom poluvremenu na ono ništa od igre dodatno je pogoršalo opšti utisak.

Imao je IMT dve dobre prilike, oba puta šutirao je, namerno ili slučajno, kapiten Novobeograđana Nikola Krstić, ali se u oba navrata istakao Strahinja Manojlović na golu Radničkog. Najpre je zaustavio pokušaj iz slobodnog udarca, a onda je lopta nakon Krstićevog centaršuta umalo završila u golu, ali ju je vrhovima prstiju izvukao mladi čuvar mreže Nišlija. On, međutim, ništa nije mogao kod pogotka veziste Traktorista. Opalio je Zulfić iz sve snage, šut je imao milimetarsku preciznost i završio uz samu stativu.

Na drugoj strani, niti jedan udarac u okvir gola za goste u prvom poluvremenu. Dva puta je lukavo pokušao Vanja Ilić, lopta je prolazila tik pored stative. Loš utisak u prvoj utakmiici kao starter ostavio je Ibrahim Tanko, pa je zato valjda i ostao u svlačionici na poluvremenu, zamenio ga je bugarski internacionalac Ilija Jurulov, a ta izmena isplatila se Nišlijama posle nepunih osam minuta.

I Trivante Stjuart na meti je kritika jer od početka sezone nije ni blizu postizanja gola, što mu je prioritet u opisu posla, mada u polju radi neke korisne stvari za ekipu, a nešto najkorisnije do sada uradio je u 53. minutu, kada je sa mnogo osećaja asistirao upravo Jurukovu za izjednačujući pogodak.

Neuporedivo sadržajnije bilo je drugo poluvreme, rasplamsala se borba, Radnički je mogao do totalnog preokreta u samo par minuta, ali je nakon kornera Nišića Bosić glavom promašio iz neposredne blizine, a onda se izmena isplatila i nominalnom domaćinu, pošto je Alen Stevanović pogodio nepuna dva minuta nakon što je ušao u igru. Ako je prvi gol IMT-a bio prelep zbog distance sa koje je Zulfić uputio sjajan šut, onda je drugi takav zbog izuzetne akcije koju su izveli izabranici Milana Đorđevića. Serijom brzih dodavanja preneli su loptu sa desnog krila na drugu stativu, Krstić je bio asistent, a nekadašnji reprezentativac Srbije egzekutor.

Bilo je to u 61. minutu, a samo šest minuta kasnije IMT je podebljao vođstvo. Kur je centrirao iz kornera, a Batis se odlično postavio u duelu sa Vojnovićem i glavom poslao loptu u Manojlovićevu mrežu.

Dve dobre prilike imao je Radnički da vrati rezultatsku neizvesnost, Ivelja je pokušao petom na centaršut agilnog Đoa, a Stjuart je još jednom demonstrirao sve svoje golgeterske nedostatke kada mu je Belić skinuo zicer. Na kraju, Nikola Drinčić doživeo je poraz od kluba u kojem je počeo svoju trenersku, a Milan Đorđević slavi pobedu protiv kluba iz regiona u kome je proveo najduži period svoje igračke karijere.

MOZZART BET SUPERLIGA - SEDMO KOLO

IMT – RADNIČKI 3:1 (1:0)

/Zulfić 31, Stevanović 61, Batis 67 – Jurukov 53/

Loznica.

Stadion Lagator.

Sudija: Stanko Ostraćanin (Kraljevo).

Žuti kartoni: Krstić, Kur (IMT), Đo, Bosić, Stjuart (Radnički).

IMT (4-2-3-1): Belić 6.5 – Glišić 6 (od 69. Konstantinov), Popović 6 (od 81. Jevtić), Batis 7, Bastaja 6 – Zulfić 7 (od 81. Kijevčanin), Kur 7 – Lutovac 6.5, Krstić 7, Luković 6 (od 59. Bone 6.5) – Lebi 6 (od 59. Stevanović 7).

RADNIČKI (4-4-2): Manojlović 6 – Đo 6.5, Pavlović 5, Jamkam 5.5, Stojanović 5.5 – Vojnović 5, Nišić 5.5 (od 69. Ivelja 5), Tanko 5 (od 46. Jurukov 6.5), Bosić 6 – Ilić 6, Stjuart 5.5.

Igrač utakmice: Joan Kur (IMT) 7.

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE – 7. KOLO

Petak

IMT - Radnički Niš 3:1 (1:0)

/Zulfić 31, Stevanović 61, Batis 67 - Jurukov 53/

Čukarički - Tekstilac u toku

Subota

17.00: (1,58) Novi Pazar (4,00) Jedinstvo Ub (5,90)

20.30: (2,90) Napredak (3,35) OFK Beograd (2,45)

20.30: (1,95) Železničar (3,40) Spartak (4,10)

Nedelja

19.00: (8,50) Radnički Kragujevac (4,80) Crvena zvezda (1,38)

19.00: (1,55) TSC (4,00) Mladost (6,25)

21.05: (1,55) Partizan (4,10) Vojvodina (6,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet SuperligaIMTRadnički Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara