Nekima fali, Zidanu preliva... Realov treći tim vredi 209.000.000 evra?!

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.04.20. | 11:16

Kraljevski klub može komotno da sastavi tri ekipe za iduću sezonu...

Svi vrhunski timovi koji su u finiš još nezavršene sezone ušli s ozbiljnim rupama u ekipama, ili manjkom igrača na nekim pozicijama, pa i oni što usled isteka ugovora ostaju bez važnih šrafova tokom leta, neće imati lak zadatak da "srede" roster za narednu sezonu. Danima već od ekonomskih stručnjaka slušamo kako će pandemija izazvana virusom korona ozbiljno uzdrmati fudbalsko tržište i značajno umanjiti finansijsku moć čak i onih najbogatijih klubova. Kako vreme prolazi te prognoze sve više postaju realnost. Pogotovo što su se pojedine velike lige (poput francuske, holandske ili belgijske; neizvesno je i dalje šta će biti s italijanskom, španskom i engleskom), a pod pritiskom državnih vlasti, oglušile o preporuku UEFA da organizuju da se odigraju preostala kola. Sve to prouzrokuje još veće gubitke i pravi ozbiljne kratere u kasama klubova. 

Ali ima i onih koji ne moraju previše da brinu. Poput Real Madrida, recimo. Kraljevski klub ne samo da je tek minimalno smanjio plate igračima - u odnosu na Barselonu - već je tako dobro pupunjen na svim pozicijama da bi sa tri tima mogao da uđe u novu sezonu makar nikog ne doveo. 

Izabrane vesti

Marka danas upravo o tome piše i navodi koje su to tri Zidanove opcije...

   

U konkurenciji za ova tri tima uzeti su manje-više svih igrači iz aktuelnog sastava, plus najzvučnija imena koja treba da se vrate sa pozajmica poput golmana Lunina, Kuba, Odegarda, Sebaljosa, Hakimija, Regilona, Odriozole, Hezusa Valjeha... 

Čak i ako bi neko bio prodat - govori se da će to izvesno biti Hames Rodrigez - postojala bi zamena. U ova tri sastava nije ušao tek pristigli Rejnijer, odnosno neki momci iz B tima kao De Frutos, Soro, Havi Sančez ili Borha Majoral, koji se takođe vraća sa pozajmice. 

Marka za opciju A drži sastav koji je Zinedin Zidan manje-više najčešće koristio u poslednje vreme (plus oporavljena i najveća zvezda letnjeg prelaznog roka 2019): Kurtoa, Karvahal, Ramos, Varan, Mendi, Kazemiro, Kros, Valverde, Vinisijus, Benzema i Azar. Naš Luka Jović smešten je u B tim koji bi na prvi pogled bez problema mogao da se bori za Ligu šampiona u bilo kojoj ligi u Evropi. U većini i za titulu. Uz srpskog napadača tu su zvezde poput Modrića, Marsela i Bejla, pa Asensio, Isko, Hakimi, Edegard, Militao.

Ako su u C sastavu igrači kao Hames Rodrigez, skupoceni tinejdžer Rodrigo ili Dani Sebaljos - šta dalje da kažemo?

Samo taj treći tim, izračunali smo, vredi preko 200.000.000 evra?! Precizno - 209.000.000. Po Transfermarktu.

Jasno je da za Zidana i Real nema zime. Ili bolje reći, nema letnjih zavrzlama...


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara