Hulijan Alvarez (©Reuters)
Hulijan Alvarez (©Reuters)

Imamo li novu zvezdu prelaznog roka? Hulijan Alvarez nezadovoljan minutažom

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.06.24. | 19:39

Pominju se PSŽ, Aletiko Madrid, Mančester Junajted i Čelsi; obeštećenje 80.000.000 evra

Transfer Kilijana Embapea u Real Madrid konačno je ozvaničen 3. juna uveče. Nakon nekoliko prelaznih rokova tokom kojih su pregovarali, ubeđivali se i odbijali, pa nekoliko meseci iščekivanja, francuski golgeter prošlog ponedeljka i definitivno je postao novi fudbaler Kraljevskog kluba. Time smo dobili jedno ime manje na letnjoj pijaci za 2024. godinu, na kojoj se iznenada pojavio napadač Mančester Sitija Hulijan Alvarez.

Argentinac je navodno nezadovoljan minutažom koju ima kod Pepa Gvardiole i zbog toga je obavestio svoje zastupnike da se raspitaju ima li zainteresovanih da ga angažuju. Jasno je da se za igrača takvog kvaliteta odmah stvorio poduži red. Prvi je pomenut Atletiko Madrid, u međuvremenu Čelsi i Mančester Junajted, a onda i Pari Sen Žermen. Markina vest o želji Jorgandžija da angažuju 24-godišnjeg Gaučisa bila je dosta tanka. Osim toga da bi Dijego Simeone voleo da ga vidi u svom timu i da će preko nekih drugih Argentinaca iz Atletikovih redova probati da izvrši uticaj tokom predstojećeg Kopa Amerike nije bilo detaljnijih informacija, ali kako vreme prolazi ova vest sve više privlači pažnju. Posebno jer je i argentinska verzija ESPN-a prenela da bi Alvarez mogao u Pari Sen Žermen za 80.000.000 evra.

Izabrane vesti

Parižani će svakako u potragu za Embapeovom zamenom, a novac im nije problem...

Visoko obeštećenje u startu stavlja Atletiko Madrid u nezavidnu poziciju, ali ne i engleske klubove o kojima pišu tamošnji portali. Doduše, Čelsi i Mančester Junajted postali su redovno "zainteresovani" kada god se pominje neko zvučno ime, pa bi tu informaciju trebalo uzeti s rezervom.

Pre dolaska u Evropu, Hulijan Alvarez je igrao klasičnog centarfora za River Plejt, dok je u Sitiju ta pozicija rezervistana za Erlinga Halanda, pa Argentinac više luta po terenu. Gvardiola ga je koristio na krilu, a tokom povrede Kevina De Brujnea i kao desetku.

U minuloj sezoni 24-godišnjak iz Kordobe je sakupio 54 nastupa u svim takmičenjima, ukupno je na terenu proveo 3.479 minuta (38,6 po utakmici) tokom kojih je dao 19 golova i asistirao za 13. S obzirom na to da je stigao kao zvezda argentinskog fudbala, plaćen oko 22.000.000 evra i da je u međuvremenu postao svetski šampion, očigledno da Alvarez smatra da zaslužuje veće poverenje trenera. Tako nešto je, ipak, teško s obzirom na Halandov golgeterski učinak, a neće biti iznenađenje ukoliko Građani ovog leta dovedu još nekog napadača. Pominju se Bajernovi Leroj Sane i Džamal Musijala...


tagovi

Hulijan AlvarezMančester SitiPari Sen ŽermenLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

PSŽ
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara